DOLAR
34,2 -0,01%
EURO
37,8 0,27%
ALTIN
2.915,05 0,4%
BITCOIN
2.102.983,36 -1,08%

İsrail: İran'ın Füze Saldırısına Cevap Vermekten Kaçınmayacağız

İsrail, İran'ın füze saldırısına karşılık vererek uluslararası hukuka uygun bir yanıt vereceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 18:43
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 18:43

İsrail: İran'ın Füze Saldırısına Cevap Vermekten Kaçınmayacağız

İsrail'den İran'a Sert Tepki

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Danny Danon, İran'ın gerçekleştirdiği füze saldırısına karşı sessiz kalmayacaklarını açıkladı. Danon, BM Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, İran’ın son saldırısının arka planına değinerek, bu eylemin savunma amaçlı olmadığını vurguladı.

İran’ın Açılamasına Yanıt

Danon, İran’ın eski Hamas lideri İsmail Heniyye ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı hedef alarak yaptığı saldırının, sivil nüfusa yönelik planlı bir saldırı olduğunu belirtti. "İsrail, böyle bir saldırganlığın altında kalmayacak. Karşılık vereceğiz ve bu yanıt kesinlikle acı verici olacak," dedi.

Uluslararası Hukuk Vurgusu

Büyükelçi, İsrail’in vereceği yanıtın uluslararası hukuk çerçevesinde olacağını ve bunu İran'a hatırlatacaklarını ifade etti. Ayrıca, İran’ın BM Güvenlik Konseyi’ne göndermiş olduğu mektubun da bir "küstahlık" olduğunu belirtti.

İran’ın Temasları

İran, saldırının ardından BM Güvenlik Konseyi’ne bir mektup göndererek, eyleminin BM Şartı'nın 51. maddesine dayandığını belirtti. Mektupta, bu saldırının meşru müdafaa hakkını kullandığını savundu.