DOLAR
34,11 -0,3%
EURO
38,12 -0,19%
ALTIN
2.876,1 -1,74%
BITCOIN
2.145.608,02 0,29%

İsrail Ordu Saldırısı: Gazze'de 11 Filistinli Yaşamını Yitirdi

İsrail ordusunun Gazze'deki okula düzenlediği saldırıda toplam 11 Filistinli hayatını kaybetti ve çok sayıda yaralı var.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 21:34
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 21:34

İsrail Ordu Saldırısı: Gazze'de 11 Filistinli Yaşamını Yitirdi

İsrail Ordusunun Gazze'deki Saldırısı

Güneydoğu'da devam eden çatışmaların olduğu bu günlerde, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzey kesimindeki bir okula gerçekleştirdiği saldırıda 11 Filistinli yaşamını yitirdi.

Saldırının Detayları ve Sivil Savunma Açıklaması

Gazze Şeridi Sivil Savunma İdaresi, yaptığı açıklamada, Safad Okuluna yönelik gerçekleştirilen bombardıman sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını duyurdu. Hastane kaynaklarına göre, bu saldırı, Gazze kentinin doğusundaki Zeytun Mahallesi'nde yerinden edilmiş sivillerin sığındığı bir alana gerçekleştirildi.

Yaralılar ve Can Kaybı

Ölenlerin cenazeleri ve yaralılar, El-Ehli Baptist Hastanesi'ne kaldırıldı. Yerel tanıklar, yapılan saldırıda okula sığınan yüzlerce kişinin büyük can kaybı yaşadığını belirtti. Saldırının ardından okuldaki bazı binalarda ciddi hasarlar meydana geldi.

Bombardımanın Şiddeti

Sivil Savunma Müdürlüğü, yeni bir bombardıman tehlikesine karşı Safad Okulu’nun tahliye edildiğini bildirdi. Görgü tanıkları, bombardımanın şiddetinin insanların etrafa savrulmasına neden olduğunu ve bu olayda cesetlerin parçalanmış bir durumda bulunduğunu belirttiler.

Süregelen çatışmaların etkileri

İsrail ordusu, son günlerde Gazze bölgesinde karadan ve havadan sürdürdüğü saldırılar nedeniyle Zeytun Mahallesi'nde büyük tahribat meydana geldiğini bildirdi.