DOLAR
34,21 0,08%
EURO
37,85 0,02%
ALTIN
2.918,01 0,24%
BITCOIN
2.096.089,25 -0,55%

İsrail Ordusu Batı Şeria'da Artan Baskınlar Düzenliyor

İsrail ordusu, Batı Şeria'da düzenlediği baskınlar ile Filistinlileri gözaltına alıyor ve bölgeyi kuşatmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 10:29
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 10:29

İsrail Ordusu Batı Şeria'da Artan Baskınlar Düzenliyor

İsrail Ordusunun Batı Şeria'daki Baskınları Sürekleniyor

İsrail ordusu, işgal altında bulunan Batı Şeria'da birçok kente düzenlediği baskınlarla dikkat çekiyor. Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, İsrail güçleri, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus, Tulkerm ve Kalkilya gibi kentlerin yanı sıra orta kesimlerinde el-Bire, güneyde ise El Halil bölgesine baskın düzenledi.

Baskınlar ve Gözaltılar

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, Nablus'un doğusundaki Asker ve Balata mülteci kamplarına yapılan baskınlar sırasında 3 Filistinlinin gözaltına alındığını bildirdi. Baskın sırasında çıkan çatışmalarda Filistinliler ile İsrail askerleri arasında silahlı karşılaşmalar yaşandı.

El Halil'in Kuşatılması

Görgü tanıkları, el-Bire kentinde bir binaya düzenlenen baskının ardından evlerde arama yapıldığını ve en az bir kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Ayrıca, Yafa'da dün akşam meydana gelen bir silahlı saldırının ardından, İsrail askerlerinin El Halil ve çevresindeki tüm girişleri kapattığını aktardı. Bu durum, bölgenin adeta bir hapishaneye dönüştüğü şeklinde yorumlandı.

Artan Gözaltılar ve Kaybedilen Hayatlar

İsrail ordusu, Yafa'daki saldırıda 7 kişinin öldüğü bilgisini paylaşarak El Halil'i askeri bölge ilan etti. 7 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 721 Filistinli yaşamını kaybetti. Gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanırken, bölgede gerilim her geçen gün tırmanıyor.