DOLAR
33,96 0,03%
EURO
37,86 0,14%
ALTIN
2.822,05 -0,02%
BITCOIN
1.958.102,8 0,11%

İsrail Ordusu Batı Şeria'da Hava Saldırısı Düzenledi

Batı Şeria'nın Tubas kentinde İsrail ordusu, 5 Filistinli gencin yaşamını yitirmesine neden olan bir hava saldırısı gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 05.09.2024 05:00
Güncelleme Tarihi: 05.09.2024 05:00

İsrail Ordusu Batı Şeria'da Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail Ordusu'nun Hava Saldırısı Tubas'a Düştü

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kentinde, seyir halindeki bir araca düzenlediği hava saldırısında 5 Filistinli genci öldürdü. Filistin Kızılayı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, saldırı sırasında araçta bulunan gençlerin tamamı hayatını kaybetti.

İsrail Ordu Açıklaması ve Hedefler

Yapılan resmi açıklamaya göre, İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait bir insansız hava aracı aracılığıyla, Tubas'taki silahlı bir grup hedef alınarak 3 ayrı hava saldırısı düzenlendi. Ancak her bir saldırıya dair detay verilmedi.

Ölenler Arasında Dikkat Çeken İsim

Filistin medyasında yer alan haberlere göre, Tubas’taki saldırıda yaşamını yitirenlerden birinin, Muhammed ez-Zubeydi olduğu belirtildi. Muhammed, hapiste bulunan Zekeriya ez-Zubeydi'nin oğludur ve Fetih Hareketi’nin silahlı kanadı El-Aksa Şehitleri Tugayı'nın komutanlarından biriydi.

Başkka Şehirlerde Tansiyon Yükseliyor

Bununla birlikte, İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin ve Tulkerim kentlerine takviye güçler gönderiyor. Bu menzilde yaşanan çatışmalar sonucu, bölgeden patlama ve silah sesleri yükselmekte.

Geniş Çaplı Operasyonlar ve Kayıplar

İsrail ordusunun 28 Ağustos'tan itibaren Batı Şeria'da gerçekleştirdiği geniş çaplı saldırılarda toplam 33 Filistinli hayatını kaybetti, 130 kişi de yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, toplam 690 Filistinli İsrail askerleri ve yerleşimcilerin saldırıları sonucu öldü.