DOLAR
34,22 -0,04%
EURO
37,92 -0,01%
ALTIN
2.916,01 0,36%
BITCOIN
2.089.909,6 -0,39%

İsrail Ordusu Batı Şeria'daki Kontrol Noktalarını Kapatıyor

İsrail ordusu, Batı Şeria'da kontrol noktalarını kapatarak Filistinlilerin geçişini engelliyor ve 12 kişiyi gözaltına aldı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 11:59
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 11:59

İsrail Ordusu Batı Şeria'daki Kontrol Noktalarını Kapatıyor

İsrail Ordusu Batı Şeria'de Hareket Kısıtlamaları Getiriyor

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrol noktalarını kapatarak Filistinlilerin hareket özgürlüğünü engellemekte. Son 24 saatte yapılan operasyonlarda en az 12 Filistinli gözaltına alındı.

Askeri Geçiş Noktalarındaki Kapatmalar

Görgü tanıklarının bildirdiğine göre, Batı Şeria'nın pek çok kentinde askeri geçiş noktaları kapatıldı. Bu durum, Filistinlilerin bölge içinde hareket etmelerini güçleştiriyor.

Güvenlik Önlemleri Artıyor

İran'dan gelen füze saldırıları ve Yafa'da yaşanan silahlı saldırı sonrası, İsrail, İbrani takvimine göre bu akşam başlayacak Roş Haşanah Bayramı öncesinde güvenlik önlemlerini artırdı. Ramallah'ın tüm girişleri kapatılırken, Filistinlilerin alternatif yollar aramasına neden oldu.

El Halil’de Süren Kuşatma

Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil'de de baskılar devam ediyor. İsrail, El Halil ve çevresindeki beldelerin girişlerini kapalı tutmakta ve trafik yoğunluğuna sebep olmaktadır.

Gözaltılar Artıyor

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti, son 24 saat içinde Batı Şeria'da 12 gözaltı gerçekleştiğini duyurdu. Gözaltılar, El Halil, Nablus, Ramallah ve Cenin'de yoğunlaşmış durumda. Gözaltına alınanlar arasında Yafa'daki saldırının yakınlarından kişiler de mevcut.

Artan Baskılar

7 Ekim 2023'ten bu yana, gözaltına alınan Filistinli sayısı 11 bini aşmış durumda. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri ile yerleşimcilerin saldırılarında 721 Filistinli hayatını kaybetti.