DOLAR
34,16 0,2%
EURO
37,76 0,22%
ALTIN
2.911,7 0,46%
BITCOIN
2.064.551,83 0,81%

İsrail Ordusu Dahiye'de Hizbullah Basın Ofisini Hedef Aldı

İsrail ordusu, Beyrut'taki Dahiye bölgesine saldırdı. Hizbullah'ın basın ofisi vuruldu, 1374 kişi hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 16:57
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 16:57

İsrail Ordusu Dahiye'de Hizbullah Basın Ofisini Hedef Aldı

İsrail, Beyrut'un Dahiye Bölgesine Saldırı Düzenledi

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan Dahiye bölgesine havadan saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırının, Hizbullah'ın operasyon merkezi olarak bilinen Dahiye bölgesindeki basın ofisini hedef aldığı öğrenildi.

Saldırıya Dair Detaylar

AA muhabirinin aktardığı bilgilere göre, İsrail'in Dahiye'nin Harat Hıreyk Mahallesi'ndeki saldırısı sonrası bölgedeki Hizbullah'ın basın ofisi vuruldu. Saldırıların sonucunda ölü ve yaralı sayısına dair henüz bir bilgi ulaşılamadı.

Lübnan resmi haber ajansı NNA, Dahiye'deki Muavvad Mahallesi'nde bir binanın tamamen çöktüğünü bildirdi. Ayrıca, İsrail ordusunun Dahiye'nin çeşitli mahallelerine ve çevresindeki bölgelerine de hava saldırıları düzenlemeye devam ettiği belirtildi.

İsrail Ordusunun Açıklamaları

İsrail ordusu, gerçekleştirdiği saldırıların arkasında 'Hizbullah'a ait istihbarat merkezlerini' hedef aldığını ifade etti. Öte yandan, Hizbullah daha önce Dahiye'yi basın mensuplarına açarak, bölgedeki yıkımın boyutlarını göstermişti.

İnsani Durum Korkutucu Boyutlarda

8 Ekim 2023'ten bu yana süregelen çatışmalarda, 1374 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu rakam arasında 104 çocuk ve 194 kadının da bulunduğu belirtildi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de düzenlenen hava saldırıları sonucunda ölümüyle ilgili endişeler ardı ardına gelmektedir.

İsrail'in bombardımanları neticesinde Lübnan'da on binlerce kişi yerinden olmuş durumda. Beyrut ve çevresindeki güney kesimlerden kalabalıkların kuzeye, hatta Suriye'ye göç ettiği bildirildi.

Hizbullah ise karşı saldırılarla, İsrail'e roket ve füzelerle yanıt vermekte. Bu saldırılar çoğunlukla ordu üslerini hedef alıyor. Ancak şu ana kadar İsrail tarafında büyük bir zarar bildirilmedi.