DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.153.120,67 -0,51%

İsrail Ordusu, El-Halil'de İki Filistinliyi Hayatını Kaybettirdi

El-Halil'de İsrail ordusunun düzenlediği baskında iki Filistinli yaşamını yitirdi. Olayla ilgili detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 31.08.2024 14:00
Güncelleme Tarihi: 31.08.2024 14:00

İsrail Ordusu, El-Halil'de İki Filistinliyi Hayatını Kaybettirdi

İsrail Ordusunun El-Halil Baskını

İsrail ordusu, dün gece işgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentinde gerçekleştirdiği operasyon sırasında iki Filistinli yaşamını yitirdi. Filistin Sağlık Bakanlığı, hayatını kaybedenlerin Muhammed İhsan Maraka ve Zuhdi Nidal Ebu Afife adlı bireyler olduğunu açıkladı.

Bölgedeki Araçlar ve Baskınlar

Bölgedeki güvenlik kaynakları, Maraka ve Ebu Afife'nin karışıklıkların yaşandığı Karmei Tzur ve Etzion bölgelerine yakın bir noktada öldüğünü belirtti. Bu esnada, İsrail askerlerinin mağdurların evlerine baskın düzenlediği ve aileleriyle açık alanlarda sorgulama yürüttüğü bilgisi geldi.

Ölüm Naaşlarına El Koyma

Filistin Sivil İşler Genel Kurumu, El-Halil'de yaşamını yitiren iki Filistinliye ait naaşların İsrail askerleri tarafından alıkonulduğunu bildirdi.

Cenin'deki Saldırılar

Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin kenti de benzer baskınlar ve saldırılarla mücadele ediyor. Filistin Kızılayı, Cenin'in batısındaki Es-Sile el-Harisiyye beldesinde, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinlinin şarapnel parçasıyla yaralandığını duyurdu.

Tahribat Raporları

Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, İsrail ordusu, Cenin'deki altyapıya zarar vermekle kalmayıp, bölgedeki Filistinlilerin dükkanlarına ve çevreye büyük ölçüde ziyan verdi. Ayrıca, bir başka açıklamada, İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu bir çocuğun başından yaralandığı, sağlık ekiplerinin yaralı çocuğu Cenin'deki hastaneye kaldırdığı bildirildi.