DOLAR
34,16 0,08%
EURO
38,11 0,02%
ALTIN
2.913,97 0,03%
BITCOIN
2.240.408,95 0,4%

İsrail Ordusu Gazze'de Okula Saldırı Düzenledi: 6 Filistinli Öldü

Gazze'de yerinden edilmiş sivillerin sığındığı bir okul saldırısı sonucunda 6 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı var.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 18:44
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 18:44

İsrail Ordusu Gazze'de Okula Saldırı Düzenledi: 6 Filistinli Öldü

İsrail Ordusu'ndan Gazze'ye Saldırı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Gazze kentinde yerinden edilmiş sivillerin barındığı bir okula saldırı düzenledi. Bu saldırı sonucunda toplamda 6 Filistinli yaşamını yitirdi.

Bombardmanın Etkisi Büyük Oldu

Hastane kaynaklarından alınan bilgilere göre, İsrail ordusu, Gazze kentinin doğusundaki Zeytun Mahallesi'nde yerinden edilmiş yüzlerce Filistinlinin sığındığı Safad Okulu'na saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin arasında çocukların da bulunduğu bildiriliyor. Yaralılar, El-Ehli Baptist Hastanesi'ne kaldırıldı.

Görgü Tanıkları Durumu Anlatıyor

Bombardmanın etkisiyle insanların havaya savrulduğuna ve cesetlerin paramparça olduğuna tanıklık eden gözlemciler, saldırının korkunç boyutlarını gözler önüne serdi. Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail'in okulun ikinci kez bombalanacağına dair tehditler savurması üzerine öğrenci tahliyesi gerçekleştirdi.

Zeytun Mahallesi'ndeki Tahribat

Son günlerde artan kara ve hava saldırıları nedeniyle Zeytun Mahallesi'nde büyük tahribat yaşandığı ifade ediliyor. Bu durum, sivil halkın zaten zor koşullar altında yaşadığı Gazze'de büyük bir insani krize neden oluyor.