DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.144.996,49 -1,5%

İsrail Ordusu, Hizbullah Komutanı Neşşar'ı Hedef Aldı

İsrail ordusu, Lübnan'daki hava saldırısında Hizbullah'ın orta menzilli füze sistemi komutanı Neşşar'ı öldürdüğünü açıkladı.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 18:51
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 18:51

İsrail Ordusu, Hizbullah Komutanı Neşşar'ı Hedef Aldı

İsrail Ordusu'ndan Önemli Açıklama

İsrail Silahlı Kuvvetleri, 28 Eylül tarihinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yaptığı hava saldırısında, Hizbullah'ın orta menzilli füze sistemi komutanı İyd Hasan Neşşar’ın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Açıklamanın Detayları

İsrail ordusu, yaptığı yazılı açıklamada, Bahar operasyonu olarak nitelendirilen bu hava saldırısında, Neşşar’ın doğrudan hedef alındığını belirtti. Açıklamada, “Neşşar, karadan karaya füze birimi ve Bedir biriminin komutan yardımcısı olarak görev yapmış önemli bir füze uzmanıdır.” ifadelerine yer verildi.

Hizbullah'tan Yanıt Bekleniyor

Hizbullah, İsrail'in bu iddiasına yanıt verme konusunda henüz bir açıklamada bulunmamıştır. Öte yandan, 24 Eylül'de, Hizbullah, İsrail ordusunun Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenlediği saldırıda, İbrahim Muhammed Kubeysi'nin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İsrail'in Saldırılarının Sonuçları

İsrail’in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda toplam 1208 kişi hayatını kaybetmiş durumda ve bunlar arasında 104 çocuk ve 194 kadın bulunmaktadır. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise 27 Eylül'de Beyrut'ta gerçekleştirilen hava saldırıları sırasında vefat edenler arasındadır.

Hizbullah, İsrail’e karşı roket ve füzelerle misilleme yaparken, İsrail’in büyük ölçüde ordu üslerini hedef aldığı bu çatışmalarda ciddi bir hasar meydana gelmediği bildirilmektedir. Bu bombardımanlar nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce kişi yerinden edilmiş durumda.

Göç Üzerine Gelişmeler

Lübnan’ın güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzey bölgelere büyük bir göç dalgası yaşanırken, Suriye'ye de on binlerce insanın göç ettiği kaydedilmektedir.