DOLAR
34,16 0,2%
EURO
37,76 0,22%
ALTIN
2.911,7 0,46%
BITCOIN
2.064.551,83 0,81%

İsrail Ordusu Lübnan'a Saldırdı: İki Asker Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik saldırılarında iki asker hayatını kaybetti, bir asker yaralandı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 17:24
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 17:24

İsrail Ordusu Lübnan'a Saldırdı: İki Asker Hayatını Kaybetti

İsrail Ordusu'nun Lübnan'a Saldırısı

İsrail ordusunun Lübnan'ın güney bölgesine gerçekleştirdiği saldırılarda iki Lübnan askeri yaşamını yitirdi, bir asker ise yaralandı. Bu bilgi, Lübnan Silahlı Kuvvetleri tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.

Lübnan Kızılhaçı ile Görevli Asker

Taybe beldesinde meydana gelen saldırıda, Lübnan Kızılhaçı ile çalışan bir askerin hayatını kaybettiği ifade edildi. Ayrıca, İsrail ordusunun Bint Cibeyl bölgesindeki askeri merkezi hedef alması sonucu da bir asker daha yaşamını yitirerek, toplamda ölen asker sayısı 4’e yükseldi.

Yaralı Asker ve Karşılık Veren Silahlı Kuvvetler

Lübnan ordusuna ait askerlerin, Bint Cibeyl'deki saldırıya karşılık verdiği bildirildi. Çatışmaların 8 Ekim 2023'ten bu yana devam ettiği belirtilirken, İsrail ordusunun özellikle Hizbullah ile yürütülen çatışmalarda sık sık hava saldırıları düzenlediği aktarılıyor.

Ölü Sayısı ve Göç Dalgalanması

Lübnan makamları, 23 Eylül tarihinden itibaren İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda 1374 kişinin hayatını kaybettiğini; bunlar arasında 104 çocuğun ve 194 kadının bulunduğunu bildirdi. Saldırıların ardından başkent Beyrut’a ve kuzey bölgelere doğru göç dalgasının yaşandığı kaydedildi. Bununla birlikte, Suriye’ye de on binlerce kişinin göç ettiği öğrenildi.

Son Durum

Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de yapılan hava saldırılarında öldürüldüğü iddia ediliyor. Hizbullah ise, İsrail’e roket ve füze saldırılarıyla karşılık verme eylemlerine devam ediyor, ancak bu saldırılarda büyük bir maddi hasarın bildirilmediği belirtiliyor.