DOLAR
34,19 -0,1%
EURO
38,01 0,27%
ALTIN
2.910,55 -0,53%
BITCOIN
2.189.789,48 -0,37%

İsrail Ordusu Lübnan'a Saldırılarını Sürdürüyor

İsrail ordusu, Lübnan'da hava ve kara saldırılarına devam ediyor, can kaybı ve yaralı sayısı artıyor.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 09:26
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 09:26

İsrail Ordusu Lübnan'a Saldırılarını Sürdürüyor

İsrail Ordusu Saldırılarını Sürdürüyor

Son günlerde İsrail ordusunun, Lübnan'ın güney bölgeleri ile başkent Beyrut'a yönelik saldırılarını yoğun bir şekilde sürdürdüğü bildirildi.

El-Vezzani ve Kevkebe Üzerindeki Hava Saldırıları

Lübnan haber ajansı NNA'nın aktardığı bilgilere göre, İsrail topçu birlikleri, güneydeki El-Vezzani, El-Hıyam ve Marcayun ovasını yaklaşık iki saat boyunca bombaladı. Aynı zamanda, İsrail savaş uçakları Kevkebe-Marcayun otoyoluna hava saldırısı düzenleyerek, bölgedeki trafiği durdurdu.

Beyrut'ta Hava Saldırıları

Beyrut'ta ise, Dahiye bölgesine 8 hava saldırısı gerçekleştirildi. Saldırılar sonrası bölgede yoğun dumanlar yükselirken, birçok bina ciddi hasar gördü. Ayrıca, yakındaki Ayta eş-Şaab kasabasına da aydınlatma fişekleri fırlatıldığı ifade edildi.

Ayn el-Hılve Kampına Hava Saldırısı

AA muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, İsrail ordusu, güneyde bulunan Sayda kentindeki Ayn el-Hılve Filistin Mülteci Kampı'na da hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıda, Aksa Şehitleri Tugayları'nın komutanı Munir el-Makdah'ın evi hedef alındı.

Can Kaybı ve Yaralılar

Sağlık kaynakları, Ayn el-Hılve kampına yönelik saldırıda üçü çocuk olmak üzere toplam 6 kişinin hayatını kaybettiğini, birçok kişinin ise yaralandığını aktardı. Aksa Şehitleri Tugayları tarafından yapılan açıklamada, komutan Munir el-Makdah ve eşi Nazmiye Hamudi'nin saldırıda hayatını kaybettiği belirtildi.