DOLAR
34,1 -0,28%
EURO
38,15 -0,23%
ALTIN
2.860,39 -1,19%
BITCOIN
2.164.911,43 -0,64%

İsrail Ordusu Tulkerim'deki Hastaneleri Kuşattı

Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun Tulkerim kentindeki hastaneleri kuşattığını ve ilçedeki saldırıların sürdüğünü açıkladı.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 00:14
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 00:14

İsrail Ordusu Tulkerim'deki Hastaneleri Kuşattı

İsrail Ordusunun Tulkerim Üzerindeki Baskısı Devam Ediyor

Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentindeki hastaneleri kuşatmaya devam ettiğini duyurdu. Bu gelişme, kentin üzerinde devam eden gerginliğin yeni bir boyutu olarak kaydedildi.

Saldırılar ve Sonuçları

Kızılay tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in geçtiğimiz hafta 2 gün boyunca süren saldırıları sonucunda 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve Tulkerim kentine yeniden baskın düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, "İşgalci taraf, şu ana kadar kentteki hastaneleri kuşatmaya devam ediyor," ifadeleri yer aldı.

Mülteci Kampı ve Altyapıya Yönelik Saldırılar

İsrail ordusunun aynı zamanda Tulkerim Mülteci Kampı üzerine sıkı bir ablukaya aldığı, bölgedeki altyapıyı ve evleri hedef aldığını bildiren Kızılay, bu durumun bölgedeki insani krizi daha da derinleştirdiğini vurguladı.

Filistin Kurtuluş Örgütü'nden Açıklama

Filistin resmi haber ajansı WAFA aracılığıyla yayımlanan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi açıklamasında, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde oluşan gerilimin, Gazze Şeridi'nde süregelen olaylarla birleştiği ifade edildi. Açıklamada, "İsrail'in hedefinde halkımızı korkutmak ve ulusal meşru haklarını inkar etmek vardır," denildi.

Uluslararası Tepkiler ve Birlik Çağrısı

Açıklamada, İsrail'in durmak bilmeyen saldırılarıyla Filistin halkını tehcir etme çabasına dikkat çekilerek, Filistin halkının topraklarına bağlılıklarının asla zedelenmeyeceği ifade edildi. Ayrıca, bu saldırılara karşı tüm düzeylerde harekete geçileceği ve bu sürecin ilk adımı olarak Filistin köy ve kamplarında birlik sağlanacağı vurgulandı. Uluslararası düzeyde harekete geçilmesi çağrısı da yapıldı.

Saldırıların Sonuçları

İsrail ordusunun Batı Şeria'da başlattığı "geniş çaplı" saldırılarda şu ana kadar en az 29 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı, yaralılardan bir kısmının durumunun kritik olduğu bildirilmiştir.