DOLAR
34,16 0,22%
EURO
37,75 0,32%
ALTIN
2.912,74 0,42%
BITCOIN
2.061.553,72 0,96%

İsrail Ordusundan Lübnan'da Acil Tahliye İstemi

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki 25 köyün sakinlerinden acil tahliye talebinde bulundu.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 16:03
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 16:03

İsrail Ordusundan Lübnan'da Acil Tahliye İstemi

İsrail Ordusu, Lübnan'ın Güneyinde Tahliye Çağrısında Bulundu

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki 25 köyde yaşayan insanlara, bölgeden yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Evveli Nehri'nin kuzeyine göç etmelerini istedi.

İsrail Ordusu'ndan Açıklama

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformu aracılığıyla yaptığı açıklamada, Hizbullah'a karşı yeni saldırılar düzenleyeceklerini duyurdu. Adraee, tahliye edilmesi gereken köylerin bir listesini paylaşarak bu bölgedeki sakinleri acil bir şekilde bu yerleri boşaltmaları konusunda uyardı. Tahliye Duyurusu Yapılan Köyler:

Adraee, ismi geçen yerlerden "el-Harayib, Erezi, Zerariye, Adlun, Ensariyye, Deyr Tekla Çiftliği, el-Vasita Çiftliği ve diğer yerlerde yaşayanlara" tahliye çağrısında bulundu. Ayrıca, bu köylerin halkına "güneye gitmemeleri" talimatını verdi.

Bölgedeki Durum ve İnsani Kriz

Son günlerde yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle Lübnan'ın güneyinden büyük bir göç dalgası gerçekleşti. Lübnan makamlarına göre, 23 Eylül'den bu yana İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırılarda, 1374 kişi hayatını kaybetti; bunların arasında 194 kadın ve 104 çocuk da bulunuyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında öldürülmüş olup, bu olayların ardından Hizbullah da İsrail hedeflerine roketlerle karşılık verdi. Bu durum, ülke içinde büyük bir insan hareketliliğine yol açarak, yüz binlerce insanın yerinden olmasına sebep oldu.

Bölgedeki çatışmalarında dikkat çeken bir diğer unsur, Suriye'ye de on binlerce kişilik bir göç yaşanmasıdır. Ülkenin kuzeyine ve başkent Beyrut’a göç edenlerden dolayı, insani durum her geçen gün daha da zorlu hale gelmektedir.