DOLAR
34,25 -0,05%
EURO
37,62 0,01%
ALTIN
2.921,24 -0,06%
BITCOIN
2.178.410,32 -1,61%

İsrail Ordusunun Batı Şeria'daki Baskınları Devam Ediyor

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine yönelik baskınlarını artırarak çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 10:26
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 10:26

İsrail Ordusunun Batı Şeria'daki Baskınları Devam Ediyor

İsrail Ordusu Batı Şeria'ya Baskın Düzenliyor

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı şehirlerine düzenlediği baskınlarla dikkat çekiyor. Bu operasyonlarda öne çıkan detaylar arasında çok sayıda Filistinlinin gözaltına alınması bulunuyor.

Tanıkların İfadeleri

Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, İsrail güçleri Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus, Tulkarm ve Kalkilya kentlerinde baskınlar gerçekleştirdi. Nablus ve Asker Mülteci Kampı'ndaki baskınlarda, Filistinlilerle İsrail askerleri arasında yoğun çatışmalar yaşandı.

Gerçek Mermiler ve Taşlar

İsrail ordusu, baskın sırasında gerçek mermiler ve göz yaşartıcı gaz kullanırken, Filistinli gençler taşlarla karşılık vermeye çalıştılar. Bu çatışmalarda, 2 Filistinli gözaltına alındı.

Evler ve Dükkanlar Arasında Aramalar

Kalkilya'nın çeşitli mahallelerine yapılan baskınlar sırasında, dükkanlar ve evlerde detaylı arama yapıldığı belirtildi. Ramallah'ta da, Silvad başta olmak üzere çeşitli bölgelerde gözaltılar gerçekleştirildi.

Artan Gözaltılar ve Saldırılar

Beytüllahim yakınlarındaki Tuku beldesinde, yapılan baskınlar sonucu en az 10 Filistinli gözaltına alındı. Ayrıca İsrail ordu güçleri Selfit, Cenin ve El Halil gibi diğer kentlerde de baskınlar düzenledi.

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı işlemleri, baskınlar ve saldırılarda ciddi bir artış gözlemleniyor. Bu süreçte 160'ı çocuk olmak üzere toplam 719 Filistinli yaşamını yitirdi, yaklaşık 6 bin 200 kişi de yaralandı.