DOLAR
34,15 0,27%
EURO
37,8 0,2%
ALTIN
2.904,15 0,71%
BITCOIN
2.051.483,47 1,41%

İsrail Ordusunun Gazze'ye Saldırıları: 7 Ölü

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava ve topçu saldırılarında 7 kişi hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 11:51
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 11:51

İsrail Ordusunun Gazze'ye Saldırıları: 7 Ölü

İsrail Ordu Saldırıları Sonucunda Can Kaybı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda 7 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,Üç farklı bölgede saldırılar gerçekleştirildiği, bu saldırılarda Derviş ailesine ait evin, Gazze'nin kuzeyindeki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda hedef alındığı belirtildi.

Saldırıların Detayları

Sivil savunma ekipleri, saldırı sonrası 5 ölü ve çok sayıda yaralıyı enkaz altından çıkardı. Yerel kaynaklar, Gazze kentinin güneyindeki Sabra ve Zeytun mahallelerine de ağır topçu ateşinin açıldığını aktardı.

Ayrıca, İsrail'in insansız hava araçları ile Sabra Mahallesi'nde Okul yakınlarına yönelik saldırılar düzenlediği, bu saldırılarda da birçok kişinin yaralandığı kaydedildi.

Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Saldırı

Gazze'nin orta kısmında bulunan Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Aksa Şehitleri Hastanesi, İsrail'in bölgede düzenlediği bir saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 7 yaralının hastaneye getirildiğini duyurdu. Görgü tanıkları, Ebu Havsa ailesine ait evin bombalanması ile 1 kişinin daha hayatını kaybettiğini ifade etti.

Refah Kentindeki Gelişmeler

Öte yandan, İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin batısına yönelik topçu saldırılarına devam ettiği bilgileri geldi. Saldırılar, her zaman olduğu gibi sivil hayatı olumsuz etkileyerek, can kayıplarına yol açmaya devam ediyor.