DOLAR
34,11 -0,32%
EURO
38,1 -0,16%
ALTIN
2.875,87 -1,74%
BITCOIN
2.146.801,36 0,22%

İsrail Ordusunun Gazze'ye Saldırılarında Can Kaybı Artıyor

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 31 Filistinli hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 19:09
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 19:09

İsrail Ordusunun Gazze'ye Saldırılarında Can Kaybı Artıyor

İsrail Ordusunun Gazze Şeridi'ne Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda ölü sayısı 31'e ulaştı. Saldırılar, sabah saatlerinden itibaren hız kesmeden sürmekte.

Can Kaybı ve Yaralılar

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü'nden Mahmud Basal, saldırılara dair son bilgileri Telegram üzerinden paylaştı. Basal'ın açıklamalarına göre, bir İsrail hava saldırısı sonucu Gazze'nin Zeytun Mahallesi'nde, Şeyh ailesine ait bir ev hedef alınarak gerçekleştirildi. Bu saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Saldırılara Ayrıntılar

Öte yandan, Han Yunus’un doğusundaki Abesan el-Kebira beldesinin Vadi Sabir bölgesinde yerinden edilen sivillerin barındığı bir çadır da bombalandı. Bu saldırıda 5 Filistinli hayatını kaybetti. Beyt Lahiya'da ise Gandur ailesine ait bir ev bombalandı ve birçoğu yaralanan siviller bulundu.

İnsansız Hava Araçları ile Yapılan Hedef Seçimi

İsrail ordusunun, Han Yunus’un batısındaki El-Emel Mahallesi'nde piknik yapan yerinden edilmiş sivilleri hedef alarak gerçekleştirdiği insansız hava aracı (İHA) saldırısında ise 2 kişi yaşamını yitirdi ve çok sayıda yaralı bulundu.

Sağlık kaynakları, son saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 31'e yükseldiğini bildirirken, yaralıların durumuna dair henüz detaylı bir bilgi paylaşılmadı.