DOLAR
33,98 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.822,72 0%
BITCOIN
1.963.957,09 0%

İsrail Ordusunun Terkumya'daki Baskını

İsrail ordusu, 3 İsrailli polisin ölümüne yol açan saldırıyla ilişkilendirilen Filistinlinin evini kuşattı.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 02:50
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 02:50

İsrail Ordusunun Terkumya'daki Baskını

İsrail Ordusu Terkumya'da Ev Kuşattı

İsrail ordusu, 1 Eylül'de Batı Şeria'nın El Halil kentinde düzenlenen bir saldırı sonucunda 3 İsrailli polisin yaşamını yitirdiği öne sürülen Muhenned Mahmud el-Usud'un evine baskın düzenleyerek kuşatma altına aldı.

Baskının Amacı Ölçü Alma

Görgü tanıklarının ifade ettiğine göre, askeri araçlar Terkumya beldesinin kuzey girişinde toplanarak saldırı ile ilişkilendirilen evin yönüne hareket etti. Bu baskının, yıkıma hazırlık amacıyla evin ölçülerini almak olduğu dile getirildi.

Olayın Detayları

Olay, Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil bölgesinde meydana geldi. Saldırı sırasında, muhacir polislerin bulunduğu bir araca yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda 3 polis hayatını kaybetti. Saldırganlar, olay yerinden kaçmayı başardı ve İsrail polisi faillerin yakalanması için geniş çaplı bir arama başlattı.

İsrail Ordusu Açıklama Yaptı

İsrail ordusundan Avichay Adraee tarafından yapılan açıklamada, ordu ve Şin-Bet (İsrail İç İstihbarat Teşkilatı) tarafından kuşatılan evde Muhenned Mahmud el-Usud'un saklandığı ve yapılan çatışmada hayatını kaybettiği belirtildi. Öldürülen el-Usud'un naaşı askeri yetkililer tarafından alıkondu.

Tüm bu gelişmeler, bölgedeki gerginlik ve çatışmaların hız kazandığı bir dönemde yaşanıyor.