DOLAR
34,08 -0,21%
EURO
38,06 -0,16%
ALTIN
2.841,03 -0,5%
BITCOIN
2.176.768,15 -1,27%

İsrail Ordusunun Tulkerim'deki Saldırısı ve Yangın Olayları

Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırıda yangın çıktı. Olayla ilgili son gelişmeler.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 17:33
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 17:33

İsrail Ordusunun Tulkerim'deki Saldırısı ve Yangın Olayları

İsrail Ordusundan Yeni Saldırı: Tulkerim'de Yangın Çıktı

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim kentinde, Nur eş-Şems Mülteci Kampı'nda bir eve düzenlediği saldırı sonucu yangın meydana geldi.

Olayın Detayları

Görgü tanıklarının bildirdiğine göre, İsrail askerleri, kamp içerisindeki bir evi güçlü bir roketatar ile hedef alarak ateş açtı. Açılan ateş nedeniyle evde büyük hasar oluştu ve bölgeden siyah dumanlar yükselmeye başladı.

Yangına müdahale etmek isteyen Filistin itfaiye ekiplerinin kamp alanına ulaşma girişimlerine İsrail ordusuna ait zırhlı araçlar engel oldu. Sosyal medyada, yangın anına dair paylaşımlar yapılırken, kamp sakinleri yardım talep ettiler.

Hayatını Kaybedenlerin Üzüntüsü

Filistin Kızılayı, kamp bölgesinde düzenlenen bir operasyonda İsrail askerlerinin ateş açması sonucu yaşamını yitiren Aid Ebu Heyca (62) adlı vatandaşın naaşını bölgeden aldı.

Devam Eden Çatışmalar ve Baskınlar

İsrail ordusunun, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim ve Cenin kentlerinde sürdürdüğü operasyonlar ikinci gününe girdi. Olaylardan dolayı bölgedeki gerginlik devam ediyor. Çatışmalar sırasında patlama sesleri duyulurken, İsrail ordusu zaman zaman insansız hava araçları ile görüntü kaydı yapıyor.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırılar sonucunda, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te en az 670 Filistinli yaşamını yitirdi. Ayrıca, 28 Ağustos Çarşamba günü, Tubas, Tulkerim ve Cenin mülteci kamplarında eş zamanlı baskınlar düzenlendiği belirtildi. Bu baskınlarda en az 17 Filistinli hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı ve 45 kişi gözaltına alındı.

İsrail ordusu, "Yaz Kampları" adını verdiği bu baskınları, 2002'deki II. İntifada'dan bu yana en yoğun saldırılar olarak tanımladı.