DOLAR
34,08 -0,21%
EURO
38,06 -0,16%
ALTIN
2.841,03 -0,5%
BITCOIN
2.176.768,15 -1,27%

İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Philadelphi Koridoru Çağrısı

İsrail Savunma Bakanı, Gazze'deki esir müzakereleri için Philadelphi Koridoru'ndaki işgale son verilmesini istedi.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 11:06
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 11:06

İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Philadelphi Koridoru Çağrısı

İsrail Savunma Bakanı'nın Önemli Çağrısı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordunun Gazze Şeridi’nde 6 İsrailli askerin cenazesini bulmasının ardından Hamas ile yürütülen müzakerelerin önündeki engellerden Mısır ile Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin devam etmesi ile ilgili hükmün değiştirilmesine yönelik acil bir çağrıda bulundu.

Bakan Gallant'tan Güvenlik Kabinesine Çağrı

Gallant, yaptığı yazılı açıklamada, Philadelphi Koridoru’nda işgalin sürdürülmesine ilişkin verilen kararın gözden geçirilmesi için İsrail Güvenlik Kabinesi'nin "derhal" toplanmasını talep etti. Esirlerin geri getirilmesi için adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Cabine Toplantısındaki Tartışmalar

İsrail basınında yer alan haberlere göre, 29 Ağustos'taki kabine toplantısında sekiz bakan, koridordaki işgain devam etmesi lehine oy kullanırken, Gallant bunun karşısında durdu. Gallant, Philadelphi Koridoru’nda kalmanın esir müzakerelerinde İsrail’in elini kolunu bağlayacağını savunmuştu.

Netanyahu ile Gallant Arasındaki Gerilim

Başbakan Binyamin Netanyahu ile Bakan Gallant arasında uzun süredir devam eden bir gerilim bulunuyor. Philadelphi Koridoru’ndaki durum, Gazze’de ateşkes ve esir takası müzakereleri açısından kritik bir nokta teşkil ediyor. Netanyahu, bu konuda geri adım atmayacağını belirtmişti.

Polemik Yaratan Anlaşma Maddeleri

Netanyahu'nun, Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda İsrail'in kontrolünü şart koşma maddesinin, görüşmeleri tıkadığı iddia ediliyor. Başbakan, bu maddeden vazgeçmeyeceğini açıkça ifade etti.

Galant ve Netanyahu arasında süregelen bu anlaşmazlık, Hamas ile olan müzakerelerin seyrini etkiliyor ve iki lider arasında artan bir gerginliğe yol açıyor.