DOLAR
34,22 0,02%
EURO
37,89 -0,12%
ALTIN
2.925,01 -0,02%
BITCOIN
2.085.065,59 0%

İsrail ve ABD İle Koordine Edilen Güçlü Yanıt Planları

İsrail, İran'ın füze saldırılarına yanıt vermek için ABD ile işbirliği yapma kararı aldı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 22:02
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 22:02

İsrail ve ABD İle Koordine Edilen Güçlü Yanıt Planları

İsrail Güvenlik Kabinesi'nden Önemli Karar

İsrail'in güvenlik yetkilileri, İran tarafından gerçekleştirilen füze saldırılarına karşılık vermek üzere önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Dünkü Güvenlik Kabinesi toplantısında, İran'ın saldırılarına ABD ile birlikte 'güçlü bir yanıt' planlandığı ifade edildi.

İran'ın Füze Saldırıları ve Yanıt Planları

Kanal 12 televizyonunun haberine göre, toplantıda İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırıları ele alındı. Haberde, İsrail'in İran'daki stratejik hedeflerine yönelmek için hazırlık yaptığı iddiaları gündeme geldi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan Açıklama

Öte yandan, İran Devrim Muhafızları Ordusu, kendi ulusal güvenliğine bir tehdit olarak gördüğü İsrail'e yönelik füze saldırıları gerçekleştirdiğini duyurdu. İran, daha önce gerçekleştirilen İsrail saldırılarında Hamas ve Hizbullah liderlerinin de aralarında bulunduğu pek çok üst düzey ismin öldüğünü bildirdi.

Füzelerin Kullanımı ve İddialar

İran devlet televizyonu, saldırılar sırasında yaklaşık 200 füzenin fırlatıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin ilk kez kullanıldığını açıkladı. Saldırıların ardından İsrail genelinde sirenler çalmaya başladı.

Netanyahu'dan Açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, düzenlediği görüntülü basın toplantısında, İran'ın bu füze saldırısının "büyük bir hata" olduğunu ve bunun bir bedeli olacağını ifade etti.