DOLAR
34,21 -0,13%
EURO
37,87 0,63%
ALTIN
2.917,03 -0,76%
BITCOIN
2.147.064,46 1,62%

İsrailli Aşırı Sağcı Grup, Lübnan'ın Güneyinde Yerleşim İçin İlan Yayınladı

İsrailli aşırı sağcı bir grup, Lübnan'ın güneyinde ev ilanları yayınlayarak yerleşim hedeflerini duyurdu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 14:05
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 14:05

İsrailli Aşırı Sağcı Grup, Lübnan'ın Güneyinde Yerleşim İçin İlan Yayınladı

İsrailli Aşırı Sağcı Grubun Yerleşim Hedefi

Lübnan'ın güneyini ilhak edip burada Yahudi yerleşim yerleri kurmayı hedefleyen bir grup, bu amaçla emlak ilanları yayımlamaya başladı. "Güney Lübnan Yerleşim Hareketi" adını taşıyan grup, sosyal medya platformu Telegram üzerinden yayınladığı ilanda modern bir evin fotoğrafına ve askeri üniforma giymiş bir İsrailli aileye yer verdi.

Hayali Ev İlanı

İlanda, hayali bir evin detaylarına yer verilirken, bölgenin yeni bir İbranice isim alacağı iddia edildi. Grup, Lübnan’ın güneyini Tevrat’ta anılan Aşer ve Naftali kabilelerinin tarihi olarak değerlendirmekte ve burayı vahiy edilen topraklar olarak tanımlamaktadır.

Provokatif İfadelerle Dolu İlan Metni

Grubun yayınladığı metinde dikkat çeken ifadeler şöyle:
"Lübnan’da ev alma zamanı!"
Hizbullah liderliğin ortadan kaldırılması ve başta Nasrallah olmak üzere büyük bir zafer sonrası, muhteşem dağ manzarasına sahip büyük bir evde yaşama hayali kuranlar için fırsat! Bu hayal yalnızca bir stratejik karar kadar uzakta: Lübnan’ın güneyini bu süreçte ele geçirmek ve burada yaşayanların geri dönmesini sağlamak! Bize katılın!"

İsrail Ordusunun Olası Kara Harekatı

Bu yayın, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyine yönelik olası bir kara harekâtına dair yapmış olduğu açıklamalar sonrasında ortaya çıktı. Lübnan, bir haftadır İsrail'in hava saldırılarına maruz kalmakta; bu süreçte binlerce kişi bölgeyi terk etmek zorunda kalmış ve yüzlerce insan hayatını kaybetmiştir.