DOLAR
34,16 0,08%
EURO
38,11 0,02%
ALTIN
2.913,97 0,03%
BITCOIN
2.262.425,17 -0,58%

İsrailli Bakan'dan Sert Açıklamalar: Filistinlilere Yönelik Cezalandırma İsteniyor

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik sert tedbirler talep etti.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 19:29
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 19:29

İsrailli Bakan'dan Sert Açıklamalar: Filistinlilere Yönelik Cezalandırma İsteniyor

İsrailli Bakan'dan Çarpıcı Açıklamalar

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirilen son olayların ardından, Filistinlilere yönelik yeni cezalar ve sert önlemler talep etti.

Askeri Kontrol ve Cezalandırma Çağrısı

Ben Gvir, geçtiğimiz gün El Halil kentinde üç İsrail polisinin hayatını kaybettiği bir silahlı saldırının hemen ardından, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İsraillilerin yaşama hakkı, Filistin yönetimi vatandaşlarının hareket özgürlüğünden önce gelir," ifadelerine yer verdi.

Gvir, Batı Şeria'da daha fazla askeri kontrol noktası kurulmasını ve Filistinlilerin sokaklarda dolaşmalarının engellenmesini önerdi. Ayrıca, İsrail hapishanelerindeki Filistinliler için idam cezasının gündeme getirilmesini istedi.

Toprak İşgali ve Yerleşim Politikası

Ulusal Güvenlik Bakanı, daha fazla Filistin topraklarının işgal edilmesi ve Gazze bölgesinde İsraillilere yönelik yeni yerleşim alanları inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Filistin yönetimini "teröristlere maaş vermekle" suçlayarak, bu şekilde terörü teşvik ettiklerini savundu.

Saldırının Ardından Gelişmeler

Öte yandan, Batı Şeria'nın El Halil kentindeki Terkumya beldesinde bu sabah bir araçta bulunan İsrail polisinin aracına düzenlenen silahlı saldırıda üç polis hayatını kaybetmişti. Bu olay, bölgedeki gerginliğin artmasına neden oldu.