DOLAR
34,2 0,08%
EURO
37,84 -0,1%
ALTIN
2.921,17 0,12%
BITCOIN
2.090.438,03 -0,3%

İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Davası Başladı

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısına ilişkin dava süreci devam ediyor. Tutuklu avukat Seda Şaraldı'nın duruşmasında gergin anlar yaşandı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 15:42
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 15:42

İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Davası Başladı

İstanbul Adliyesi'nde Yargılama Süreci Devam Ediyor

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 6 Şubat'ta İstanbul Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına gerçekleştirilen silahlı saldırıya dair duruşma gerçekleştirildi.

Sanık Seda Şaraldı Duruşmada İfade Verdi

Terör örgütü DHKP/C mensubu olduğu iddia edilen avukat Seda Şaraldı, mahkemede yer alan tutuklu sanık olarak hazır bulundu. Duruşmaya Fransa Barosu'ndan bazı avukatlar ve birçok izleyici katılım gösterdi.

Söz hakkı alan Şaraldı, duruşma salonunun dolu olduğunu belirterek, başka avukatların da içeri alınmasını talep etti. "Onları biz buraya çağırdık. Lütfen kapıları açın, sorgumun herkes tarafından duyulmasını istiyorum" dedi. Ancak mahkeme başkanı, güvenlik sorunları nedeniyle başka kişilerin alınmayacağını açıkladı.

Sanık Avukatları Savunma Yapmadı

Dışarıda kalan meslektaşlarının duruşmaya giremeyecek olmasına tepki gösteren sanık avukatları, bu nedenle savunmalarını yapmayacaklarını belirterek salonu terk etti.

İddianameye Göre Olayın Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olayın detayları yer alıyor. 6 Şubat tarihinde, terör örgütü mensubu olduğu belirtilen Pınar Birkoç'un, görevdeki polislere biber gazı sıkıp, Emrah Yayla'nın da silahla ateş açtığı kaydedildi. Bu saldırıda, bir polis memuru yaralanırken, vatandaş Dilfiraz Karataş da açılan ateşte yaralanarak hayatını kaybetti.

İddianamede, saldırganların etkisiz hale getirildiği ve terör örgütü DHKP/C'nin yönetim yapısına dair ifadelere yer verildi. Örgüte üyelikle suçlanan kişilerin hapis cezası istemiyle yargılandığı belirtildi.

Daha önce gözaltına alınan şüphelilerin, açlık grevine girdikleri ve örgütsel eylemlerde bulundukları da iddianame içinde yer aldı.

Duruşma, Seda Şaraldı'nın tutukluluk halinin devam etmesine karar verilmesiyle ertelendi.