DOLAR
34,2 0%
EURO
37,8 0,29%
ALTIN
2.917,5 0,31%
BITCOIN
2.090.685,45 -0,49%

İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısına Dair Yargılamalar Devam Ediyor

DHKP-C'nin sözde sağlık kabini sorumlusunu yargılayan mahkeme, sanığın tutukluluk halini devam ettirdi.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 14:57
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 14:57

İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısına Dair Yargılamalar Devam Ediyor

İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısına Dair Yargılamalar Devam Ediyor

İstanbul'un Çağlayan bölgesinde bulunan Adliye önünde gerçekleşen terör saldırısına ilişkin yargılama süreci devam ediyor. 6 Şubat'ta, terör örgütü DHKP-C'ye mensup olan iki kişinin silahlı saldırısında bir vatandaş hayatını kaybetti ve toplamda 9 kişi yaralandı. Saldırıda adı geçen sanıklardan Meryem Özsöğüt, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Sanık, İddiaları Reddetti

Meryem Özsöğüt, duruşmada tanıkların ifadelerinin asılsız olduğunu savundu. "20 yıllık sendikal geçmişim var. Kolluk kuvvetleriyle birçok eylemde görüşmeler yaptım. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum," diyerek mahkemeden tahliyesini ve beraatini talep etti.

Savcının Talepleri ve Mahkeme Kararı

Cumhuriyet savcısı, sanığın üzerine atılı suçun delil yetersizliğinden dolayı tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin sürmesi yönünde karar aldı ve gizli tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianame Detayları

İddianamede, olayda görevli polislere yapılan biber gazı ve silahlı saldırılardan bahsedildi. İki terörist, güvenlik güçlerine ateş açtıktan sonra etkisiz hale getirildi. Ayrıca, örgütün lider kadrosu ve diğer sanıkların da soruşturmaya dahil olduğu ifade edildi. Eyleme katılan diğer sanıklar için ise silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Adliyesi'ndeki bu olay, terörizme karşı yürütülen mücadelenin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.