DOLAR
34,07 -0,23%
EURO
38,02 -0,05%
ALTIN
2.833,44 -0,25%
BITCOIN
2.139.038,8 0,46%

İstanbul-Ankara arası 80 dakika oluyor: Jet hızında ulaşım başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 2028 yılına kadar projeye başlanacağını belirten Uraloğlu, İstanbul-Ankara arasının 80 dakikaya ineceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 24.10.2023 17:51
Güncelleme Tarihi: 24.10.2023 17:51

İstanbul-Ankara arası 80 dakika oluyor: Jet hızında ulaşım başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesinin 2028 yılına kadar hayata geçirileceğini duyurdu. Bu proje ile İstanbul-Ankara arası seyahat süresi 80 dakikaya inecek. Bakan Uraloğlu, demiryolu yatırımlarının artırılması gerektiğini vurgulayarak, AK Parti hükümetlerinin demiryolu alanında önemli işler başardığını belirtti. Türkiye'nin demiryolu ağını 14 bin kilometreye çıkardıklarını ve 2 bin 250 kilometre yeni hat inşa ettiklerini açıkladı. İşte detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR DEMİRYOLU AĞINI 14 BİN KİLOMETREYE ÇIKARDIKLARINI DUYURDU

Bakan Uraloğlu, demiryolu taşımasının sıfır emisyonlu bir ulaşım seçeneği olduğunu ve bu nedenle demiryollarına daha fazla yatırım yapılması gerektiğini ifade etti. Gelecek projeksiyonunda 2028 yılına kadar neler yapabileceklerini planladıklarını belirterek, demiryollarının Türkiye'nin ulaşım altyapısında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Bu açıklamalar, İstanbul-Ankara arasındaki seyahat süresinin önemli ölçüde kısaltılacağına dair umut verici bir gelişmeyi yansıtıyor. Ayrıca, demiryolu taşımacılığının çevre dostu bir seçenek olduğu ve Türkiye'nin demiryolu altyapısının daha da geliştirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

tren

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Ankara- İstanbul Süper Hızlı Tren projesine 2028 yılında başlanacağını duyurdu. Bu proje ile Ankara'dan İstanbul'a seyahat süresi 80 dakikaya düşecek. Bakan Uraloğlu, 2030'a kadar tamamlanabileceğini belirtirken, Türkiye'nin 12 ilinde Yüksek Hızlı Tren hizmetinden yararlanılabileceğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu ayrıca, İstanbul'un ulaşım yükünü hafifletecek bir demiryolu projesinden bahsetti. Marmaray'ın 1 milyarın üzerinde yolcu taşıdığını söyledi, ancak bunun yetersiz olduğunu ifade etti. Bu nedenle Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden İstanbul Havalimanı'na uzanan bir demiryolu güzergahı planlandığını belirtti. Bu projenin 2028'e kadar tamamlanması hedefleniyor.

Bu açıklamalar, Türkiye'nin ulaşım altyapısının geliştirilmesi ve seyahat sürelerinin kısaltılması için önemli bir adım olduğunu gösteriyor. Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren projesi ile İstanbul'dan Ankara'ya 80 dakikada ulaşmak, hem vatandaşlar hem de iş dünyası için büyük bir kolaylık sağlayacak gibi görünüyor. Ayrıca, İstanbul'un ulaşım ihtiyaçlarına cevap verecek yeni demiryolu projelerinin de hayata geçirilmesi planlanıyor.