DOLAR
34,27 -0,08%
EURO
37,62 -0,04%
ALTIN
2.917,11 0,09%
BITCOIN
2.181.136,14 -1,7%

İstanbul'da Dünya Odalar Federasyonu Avrupa ve Asya Zirvesi Gerçekleşecek

WCF Avrupa ve Asya Zirvesi, 14-16 Ekim'de İstanbul'da iş dünyası liderlerini bir araya getiriyor.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 12:35
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 12:35

İstanbul'da Dünya Odalar Federasyonu Avrupa ve Asya Zirvesi Gerçekleşecek

İstanbul, Küresel Ticaretin Kalbinin Attığı Yer Olacak

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) tarafından düzenlenecek olan Avrupa ve Asya Zirvesi, 14-16 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek.

Katılımcılar ve Önemli İsimler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan açıklamada, zirveye 40'tan fazla ülkeden 700 iş insanının katılması bekleniyor. Etkinlikte Cevdet Yılmaz (Cumhurbaşkanı Yardımcısı), Ömer Bolat (Ticaret Bakanı), Murat Kurum (Çevre Bakanı) ve Mehmet Şimşek (Hazine ve Maliye Bakanı) gibi önemli isimlerin iş dünyası liderleriyle bir araya gelmesi öngörülüyor.

Zirvenin Teması ve Amaçları

WCF ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada, zirvenin ana temasının “İklim değişikliği için işbirlikçi yaklaşım” olduğunu vurgulayarak, "Küresel ekonomi kritik bir süreçten geçiyor. Sorunları yönetirken yeni ticari rekabet koşullarıyla da başa çıkmaya çalışmalıyız," dedi.

Paneller ve İnovasyon Konuları

Etkinlikte, net sıfır emisyona geçiş, iklim teknolojileri ve iklim değişikliğinin finansmanı gibi önemli konular görüşülecek. Ayrıca, Kadın Ağı'nın ilk zirvesi de burada gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin Global Tanıtımı

Ayrıca, sosyal etkinlikler ile Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlanması planlanıyor. Bu zirve, İstanbul'un küresel ticaret üzerindeki etkisini daha da artırmayı hedefliyor.

Her iki yılda bir düzenlenen bu önemli zirve, iş dünyası için küresel bir platform olma özelliği taşıyor ve katılımcılara uluslararası iş bağlantıları kurma fırsatları sunuyor.