DOLAR
34,06 -0,01%
EURO
38,03 -0,21%
ALTIN
2.822,16 -0,74%
BITCOIN
2.114.272,85 -2,97%

İstanbul'da Eğitimde Teknoloji Zirvesi Başladı

Eğitimde Teknoloji, AR-GE ve Kalite Zirvesi İstanbul'da yapıldı. Yapay zeka ve eğitim teknolojileri ele alındı.

Yayın Tarihi: 05.09.2024 14:45
Güncelleme Tarihi: 05.09.2024 14:45

İstanbul'da Eğitimde Teknoloji Zirvesi Başladı

Uluslararası Eğitimde Teknoloji Zirvesi İstanbul'da Gerçekleşti

Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Eğitimde Teknoloji, AR-GE ve Kalite Zirvesi (ETAK 24), İstanbul'daki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı. Etkinlik, 7 Eylül tarihine kadar eğitimde teknoloji ve kalite konularını tartışmak üzere bir araya geldi.

Yapay Zeka ve Eğitim Teknolojileri Üzerine Temalar

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, açılış konuşmasında zirvenin gelecekte bölgesel bir etkinliğe dönüşmesini amaçladıklarını dile getirdi. Bu yıl belirlenen üç ana tema şunlardır:

  • Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları
  • Gençlere Yönelik Girişimcilik Eğitimleri
  • Bulut Bilişim, Arttırılmış ve Sanal Gerçeklik Uygulamaları

Canlı, ayrıca eğitimde araştırma-geliştirme temaları arasında yenilikçilik, sürdürülebilirlik, yeşil ve dijital dönüşüm gibi global konuların da yer alacağını vurguladı.

Kalite Standartları ve Eğitim Teknolojileri

Zirvede ayrıca, eğitim kurumlarında kalite standartlarının belirlenmesi ve okul kültürü konuları ele alınacak. Canlı, eğitim teknolojileri sektörünü desteklemek ve bu alanda yenilikçi ürünler üretilmesine yardımcı olmak için Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde bir eğitim teknolojileri kuluçka merkezi kurduklarını belirtti. Bu merkezde firmaların ürünlerini test edebileceği bir profesyonel öğrenme laboratuvarı mevcuttur.

Uluslararası İşbirlikleri ve Panel Faaliyetleri

Zirvede, MEB'in eğitim teknolojisi ile AR-GE faaliyetlerinin uluslararası platformda tanıtılması; örnek çalışmaların paylaşılması ve ulusal ile uluslararası kurumlar arasında işbirliklerinin sağlanması hedefleniyor. Veterin yapılan sunumlar, özel oturumlar ve atölye çalışmaları ile etkinliğin zenginleştirilmesi planlanıyor.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve birçok davetlinin katılıyla gerçekleşen zirve, eğitimdeki teknolojik gelişmelere dair yeni fikirler ve işbirlikleri oluşturma fırsatları sunuyor.