DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.149.950,1 -0,37%

İstanbul'da Geleneksel Okçuluk Gösterisi: Japon ve Türk Kültürlerinin Buluşması

İstanbul, Türkiye ve Japonya’nın diplomatik ilişkilerinin 100. yılı için geleneksel okçuluk gösterisine ev sahipliği yaptı.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 18:52
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 18:52

İstanbul'da Geleneksel Okçuluk Gösterisi: Japon ve Türk Kültürlerinin Buluşması

İstanbul'da Geleneksel Okçuluk Etkinliği

İstanbul, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı dolayısıyla "Japon ve Türk Geleneksel Okçuluğu Buluşması" isimli özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu organizasyon, geleneksel okçuluk sanatını kutlamak amacıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik Detayları

SOAC Sanat Danışmanlığı ve Küratörlüğü ile Tirendaz geleneksel Türk okçuluk grubu tarafından düzenlenen gösteri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cebeci Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte, her iki ülkenin geleneksel okçuluk teknikleri ve kültürleri ön plana çıkarıldı.

Konuşmalar ve Bilgilendirme

Etkinlik öncesinde konuşma yapan SOAC Sanat Danışmanlığı kurucusu Dr. Okumura Sumiyo, bu etkinliğin amacını şu şekilde ifade etti: "Bugün, farklı kültürel kökenlere sahip bireylerin bir arada bulunduğu bir dünyada yaşamaktayız. Kültürel zenginliğimizin farkına varmak ve birbirimizi daha iyi tanımak adına bu buluşmayı düzenliyoruz."

Geleneksel Kıyafetlerle Ok Atışı

Etkinlikte, katılımcılar geleneksel kıyafetlerle ok atışları sergiledi. Tsukuba Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Matsuo Makinori, Japon samurayı kıyafeti olan "Hakama" ile ok atışı yaparak, Japon geleneksel okçuluğunun tekniklerini katılımcılara aktardı.

Türk okçuluk grubu Tirendaz'ın kurucusu Dr. Murat Özveri ise Türk ve Japon okçuluğu arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları anlatarak geleneksel Türk okçuluğu atış teknikleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca, Tirendaz'dan Harun Deniz, Sevgi Yanar ve Kerem Ağacıkoğlu, çeşitli dönemlere ait kıyafet ve yaylarla uygulamalı gösteriler sundular.