DOLAR
34,25 -0,04%
EURO
37,63 -0,01%
ALTIN
2.923,52 -0,13%
BITCOIN
2.178.056,59 -1,6%

İstanbul'da İş Gününde Trafik Çilesi

Haftanın ilk iş gününde İstanbul'da trafik yoğunluğu artarak sürüyor. Okul ve işe gidiş kalabalığı nedeniyle birçok bölgede sıkışıklık yaşanıyor.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 09:08
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 09:08

İstanbul'da İş Gününde Trafik Çilesi

İstanbul'da Haftanın İlk İş Gününde Trafik Yoğunluğu

İstanbul'da, haftanın ilk iş günü olan pazartesi sabahında, birçok bölgede trafik yoğunluğu gözlemleniyor. Okul mesaisinin başlaması ve işe gidenlerin sayısının artması, kentin önemli noktalarında sıkışıklığa sebep oldu.

Trafik Durumu

Avrupa Yakası'ndaki D-100 kara yolunda, Beylikdüzü'nden başlayan yoğunluk, Avcılar, Küçükçekmece, Yenibosna ve Haliç Köprüsü girişine kadar devam ediyor. Ayrıca Halıcıoğlu, Okmeydanı, Çağlayan, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişindeki kara yollarında da trafik yoğun bir şekilde ilerliyor.

Asya ve Avrupa Yakası Geçiş Noktaları

TEM Otoyolu üzerinde Avcılar Firuzköy'de Edirne istikametinde de yoğunluk mevcut. Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçiş noktaları olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Avrasya Tüneli girişlerinde de yoğun trafik gözleniyor.

Toplu Taşıma ve Yoğunluğa Etkisi

D-100 kara yolunun Pendik, Kartal, Maltepe ve Kadıköy bölgelerinde trafik ağır ilerlerken, Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı metro istasyonuna ulaşmaya çalışan sürücüler yoğunluk nedeniyle zor anlar yaşıyor. Bunun yanı sıra, toplu taşıma araçlarını tercih eden yolcular da metro, metrobüs ve otobüs duraklarında kalabalık oluşturdu. Özellikle metrobüs hattının Zeytinburnu, Mecidiyeköy, Altunizade ve Uzunçayır duraklarında yolcuların turnikelerden geçişinde uzun beklemeler meydana geldi.

Trafik Verileri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Cep Trafik Haritası verilerine göre, sabah saatlerinde şehir genelinde trafik yoğunluğu %65, Avrupa Yakası'nda %60, Anadolu Yakası'nda ise %74 seviyelerine ulaştı.