DOLAR
34,11 -0,3%
EURO
38,02 0,07%
ALTIN
2.870,34 -1,54%
BITCOIN
2.147.627,52 0,19%

İstanbul'da Küresel E-İhracat Zirvesi ve Eğitim Dönemi Başlıyor

Eylül 2024'e hızla girerken İstanbul'da e-ihracat zirvesi ve okullardaki uyum eğitimleri dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 10:45
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 10:45

İstanbul'da Küresel E-İhracat Zirvesi ve Eğitim Dönemi Başlıyor

İstanbul'da E-İhracat Zirvesi Düzenlenecek

e-ihracatın geleceğinin şekilleneceği önemli bir etkinlik başlıyor. Ticaret Bakanlığı'nın öncülüğünde gerçekleştirilecek İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi, dünya çapında tanınmış e-ticaret ve e-ihracat uzmanlarını bir araya getirecek.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, etkinliği değerlendirirken, "Türk şirketlerinin uluslararası pazaryerlerinde elde ettiği başarılar gündemin önemli başlıklarından biri olacak. Bu zirve, ülkemizin dijital ticaretteki pozisyonunu daha da güçlendirecek" dedi.

Etkinlik kapsamında ihracat ekosisteminin paydaşları ve KOBİ'ler, uluslararası pazaryerleri ile bir araya gelerek, e-ihracat hacmini artırmak için yeni işbirlikleri geliştirecek.

Okullarda Uyum Eğitimleri Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği uyum eğitimlerini bu yıl da devam ettiriyor. Okul öncesi ve ilkokula başlayacak öğrenciler için yarından itibaren, ortaokul öğrencileri için ise 9 Eylül haftasında eğitimler uygulanacak.

Bu yıl ayrıca, müfredat değişikliklerini içeren "liseye hoş geldin" kitapları da hazırlayan bakanlık, gelecekte liseye geçecek öğrencilerin eğitimine özel bir önem veriyor.

Piyasalarda Yoğun Veri Gündemi Bekleniyor

Eylül ayının ilk haftasında ABD'nin istihdam verileri yatırımcıların dikkatini çekecek. Ayrıca, Avrupa Merkez Bankası (ECB) 12 Eylül, FED 18 Eylül, TCMB ve BoE 19 Eylül, BoJ 20 Eylül tarihlerinde para politikası kararlarını açıklayacak.

Arama Kurtarma İçin Eğitim Alan Pire

Prematüre doğduktan sonra hayata tutunmayı başaran Pire isimli 9 aylık cüce Belçika kurdu, 18 aylıkken arama kurtarma sınavını geçmeyi hedefliyor. Gönüllü olarak enkazda kurtarma çalışmaları yapması beklenen Pire'nin sahibi Seda Tuğcu, geçmişte yaşadığı kayıplara rağmen umutlu olduğunu dile getirdi.

İstanbul, Yabancı Turist Sayısında Artış Gösterdi

İstanbul, 2024 yılının ilk yedi ayında 10,5 milyona yakın yabancı turisti ağırladı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artış kaydedilirken, Temmuz ayında İstanbul'u ziyaret eden yabancı turistlerin büyük bir kısmı hava yolunu tercih etti.

Abonelerimiz, Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan haber, görüntü ve diğer içerikleri sözleşme hükümleri çerçevesinde kullanabilirler. Aykırı davranışlar ise hukuki süreçleri beraberinde getirebilir.