DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.131.972,32 0,26%

İtalya'da Inter ve Milan Taraftarlarına Yönelik Büyükan Operasyon

İtalya'da Inter ve Milan taraftar gruplarına yönelik düzenlenen operasyonda 19 kişi gözaltına alındı, yasa dışı faaliyetler araştırılıyor.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 17:19
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 17:19

İtalya'da Inter ve Milan Taraftarlarına Yönelik Büyükan Operasyon

İtalya'da Operasyon: 19 Gözaltı

İtalya Seria A takımları Inter ve Milan'ın taraftar gruplarına yönelik yapılan geniş çaplı operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

Soruşturmanın Detayları

Milano Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, İtalyan polisi sabah erken saatlerde operasyon gerçekleştirdi. Soruşturmanın odağında, bu taraftar gruplarının mafya ve diğer yasa dışı oluşumlarla olan ilişkileri yer alıyor.

Gözaltına Alınanlar ve Yapılan Aramalar

Yaklaşık 40 kişinin sorgulandığı operasyon kapsamında, çeşitli adreslerde aramalar gerçekleştirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin bilet yeniden satışı ve gasp gibi suçlarla ilişkilendirilmesi dikkat çekiyor.

İddialar ve Kulüplerin Rolü

Savcılar, kulüp yönetimlerinin doğrudan soruşturma altında olmadığını ancak Inter kulübü için taraftar gruplarına bilet satışında olası yasa dışı imtiyazların araştırıldığını belirtirken, olayların 2019-2020 yılları dönemine uzandığı ifade edildi.

Taraftar Grubunda İddialı İletişim

Soruşturmada Marco Ferdico isimli Inter taraftar grubu liderinin, Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi'yi arayarak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için bilet talep ettiğine yönelik detaylar yer aldı. Bu tür iletişimlerin, kulüp üzerindeki baskıyı gösterdiği vurgulandı.

Kulüplerden Açıklamalar

Öte yandan, Milan kulübü kaynakları, güvenlik güçleri ile işbirliği yapmaya hazır olduklarına vurgu yaptı. Inter teknik direktörü Inzaghi ise, kulüp tarafından kendilerine devam eden soruşturmayla ilgili konuşmamaları gerektiğinin belirtildiğini aktardı.

Bu gelişmeler, hem Inter hem de Milan taraftar gruplarının gelecekteki faaliyetleri üzerinde belirsizlik yaratması yanında, kulüpleri de yakından ilgilendiriyor.