DOLAR
34,22 -0,02%
EURO
37,92 -0,18%
ALTIN
2.926,43 -0,05%
BITCOIN
2.074.513,08 0,51%

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan Cumhurbaşkanına Tepkiler

Dervişoğlu, yasama yılı açılışında Erdoğan'ın sözlerini değerlendirdi, siyasi gözlemlerini paylaştı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 21:26
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 21:26

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan Cumhurbaşkanına Tepkiler

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun Değerlendirmeleri

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmayı eleştirdi. Dervişoğlu, Erdoğan’ın ifadelerini "nahif" bulduğunu belirtti ve yaşanan yumuşamanın onun kendisinden kaynaklandığını savundu.

Milletvekillerinin Davranışları Üzerine

Gazetecilerin yeni yasama yılı resepsiyonunda yönelttiği sorulara yanıt veren Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile DEM Parti'li milletvekillerinin el sıkışmasını değerlendirdi. Bu durumun sanki tarihsel bir ilkiymiş gibi sunulmasına itiraz eden Dervişoğlu, bunun geçmişte de yaşandığını ifade etti.

Karşılama Usulü Hakkında

Dervişoğlu, Erdoğan'ın Meclis'teki karşılamasına da değinerek, "Cumhurbaşkanı parlamentoya geldiği zaman karşılama usulünün belli olduğunu" vurguladı. Diğer ülkelerdeki uygulamalara atıfta bulunarak bunun eksikliğini hissettiğini belirtti.

Sert Siyaset Yerine Doğruların Dile Getirilmesi

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı'nın sert eleştiriler yerine doğruların dile getirilmesine ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bozduğunuz şeyleri düzeltince takdir görmek istiyorsanız, bunun siyasette bir karşılığı yoktur" dedi.

Sinan Ateş Cinayeti Üzerine Yorumları

Son olarak, Sinan Ateş cinayeti davasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, tartışmaların olayın mağdurları üzerinden değil, vahameti üzerinden yürütülmesi gerektiğini ifade etti.