DOLAR
34,23 -0,33%
EURO
37,82 0,25%
ALTIN
2.924,9 -0,39%
BITCOIN
2.075.117,87 0,18%

İzmir'de Boşanma Sürecindeki Şiddet Olayı: Yargılanma Devam Ediyor

Eski eşini silahla yaralayan sanığın duruşmasında, mahkeme kararları ve tanık ifadeleri gündeme geldi.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 16:32
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 16:32

İzmir'de Boşanma Sürecindeki Şiddet Olayı: Yargılanma Devam Ediyor

Eski Eşine Saldıran Sanığın Yargı Süreci Devam Ediyor

İzmir'in Çiğli ilçesinde, eski eşi Aysel Aydemir'i silahla yaralayan F.B. hakkında açılan dava devam ediyor. Bugün gerçekleşen duruşmaya tutuklu sanık ve taraf avukatları katıldı.

Mahkemede Okunan Raporlar ve Davanın Seyri

Karşıyaka 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme başkanı, sanık F.B.'nin akıl sağlığının uygun olduğuna dair Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelen raporu okudu. Sanık avukatı, bu raporu kabul etmediklerini öne sürerek, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir rapor alınmasını talep etti ancak bu isteği reddedildi.

Aysel Aydemir'in İfadesi ve Savcılığın Talepleri

Aysel Aydemir, olay günü karşılaştığı şiddeti anlatırken, sanığın kendisini öldürmek amacıyla geldiğini ve bu durumu psikolojik olarak pekte kaldıracak durumda olmadığını belirtti. Savcı ise, kasten adam öldürmeye teşebbüs suçunun eski eşe karşı işlendiği için cezanın ağırlaştırılmasını, daha ayrıca ruhsatsız silah bulundurmaktan da cezalandırılmasını talep etti.

Sanığın İfadesi ve Duruşmanın Ertelenmesi

Sanık F.B. duruşmada pişman olduğunu belirterek, "Öldürmek istesem öldürürdüm. Silah kullanmayı iyi biliyorum." dedi. Sanık avukatı, savunma için ek süre talep etti ve bu nedenle duruşma ertelendi.

19 Haziran'da meydana gelen olayda, Aysel Aydemir, 5 yıl önce boşandığı ve hakkında koruma tedbiri aldırdığı sanık F.B. tarafından silahla yaralanmış, sonrasında F.B. tutuklanmıştı.