DOLAR
34,07 -0,23%
EURO
38,05 -0,1%
ALTIN
2.840,41 -0,48%
BITCOIN
2.175.959,25 -1,24%

İzmir'de Sokak Röportajı Yüzünden Hapis Cezası Almaya Devam Ediyor

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'deki sokak röportajında yaptığı açıklamaları nedeniyle 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 15:53
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 15:53

İzmir'de Sokak Röportajı Yüzünden Hapis Cezası Almaya Devam Ediyor

İzmir'de Sokak Röportajı Davası Sonuçlandı

İzmir'de gerçekleşen bir sokak röportajı sonrası açıklamaları nedeniyle yargılanan Dilruba Kayserilioğlu, 7 ay 15 gün hapis cezası aldı. 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Kayserilioğlu ve avukatları katıldı.

Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik İddiası

Kayserilioğlu, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" ve "halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. İddianamenin okunmasından sonra sanık, burada yaptığı konuşmaların kendisine ait olduğunu ve ifadelerinin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savunarak beraatini istemiştir.

Sanığın Savunması ve Cezası

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında Kayserilioğlu'nun konuşmalarının, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle birlikte, halkın bir kesimini alenen aşağılamak suçunu içerdiğini belirterek 4,5 yıl hapis cezası talep etti. Kayserilioğlu ise son savunmasında, "Dediklerim farklı yerlere çekilip, bana saldırı yapılacağını bilmiyordum. Bu yönden pişmanlığım var," şeklinde ifade verdi.

Sonuç ve Hüküm

Mahkeme, sanığın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan beraatine, ancak "halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezada basın yoluyla işlenmesi nedeniyle yarı oranında artırılarak 9 aya çıkarılan ceza, iyi hal indirimi ile 7 ay 15 gün olarak belirlendi. Hakim, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanığın adli kontrol kararının kaldırılmasına karar verdi.

Olayın Ardındaki Süreç

Dilruba Kayserilioğlu, sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği röportajda yaptığı açıklamalar nedeniyle 12 Ağustos'ta gözaltına alınmış, 29 Ağustos'ta tahliye edilmişti. Hakkında 4,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.