DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.133.425,23 -0,95%

İzmir'deki Elektrik Akımı Olayına İlişkin Yeni Bilirkişi Raporu Sunuldu

İzmir'de sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili yeni bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 15:25
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 15:25

İzmir'deki Elektrik Akımı Olayına İlişkin Yeni Bilirkişi Raporu Sunuldu

Yeni Bilirkişi Raporu İzmir Mahkemesine Sunuldu

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da meydana gelen elektrik akımına kapılma olayı sonrası hayatını kaybeden iki kişinin ölümüne dair yeni bilirkişi raporu, ilgili mahkemeye sunuldu. Olay, sağanaktan korunmaya çalışırken su birikintisinin üzerine basan Özge Ceren Deniz ile onu kurtarmaya çalışan İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılması sonucu gerçekleşmişti.

Bilirkişi Raporunda Önemli Bulgular

Kazaya ilişkin olarak bir grup avukat tarafından, sorumlulukların belirlenmesi adına İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunulmuştu. 18 Temmuz'da yapılan keşif ve bilirkişi incelemesi sonrasında hazırlanan raporda, "Enerji kablosunun mazgalın hemen altında bulunduğu, kablo derinliğinin yaklaşık 15 santimetre olduğu, kablo koruyucu borunun bu bölgede iptal edildiği ve mazgalın kabloya baskı yapması nedeniyle izolasyonunun bozulduğu" gibi bulgular yer aldı.

Avukatların Açıklamaları

Başvuruyu gerçekleştiren avukatlardan Murat Fatih Ülkü, konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Ülkü, olayın üzerinden yaklaşık 2,5 ay geçtiğini ve bu durumun unutturmaya yüz tuttuğunu vurguladı. Ayrıca benzer olayların önüne geçmek için sorunlu olan tüm sokak ve caddelerde elektrik tesisatının ve kabloların denetlenmesinin gerektiğini ifade etti.

Olay ve Hukuk Süreci

Yargı süreci, İZSU Genel Müdürlüğü ve GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş'nin üst düzey yöneticileri hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamasıyla açılan dava çerçevesinde devam ediyor. Sanıkların arasında 13 tutuklu olmak üzere toplam 42 kişi bulunuyor. Olayın ardından çeşitli başvurular gerçekleştirerek benzer olayların yaşanmaması için mücadele eden avukatlar, sorumlu kurumların tespit edilmesi adına yoğun çaba sarf ediyor.