DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.122.881 0,69%

İzmir'deki Yangın Kontrol Altına Alındı

Foça'daki çöplükte çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 18:22
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 18:22

İzmir'deki Yangın Kontrol Altına Alındı

İzmir'deki Yangın Kontrol Altına Alındı

İzmir'in Foça ilçesinde meydana gelen yangın, çöplük alanında başlayan alevlerin ormanlık bölgeye sıçramasıyla büyüdü. Yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı.

Yangının Sebebi Henüz Belirlenmedi

Yenifoça Mahallesi'ndeki çöplük alanında, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler hızla ormana yayıldı. Yangın ihbarının alınmasının ardından hemen harekete geçen ekipler, çalışma başlattı.

Müdahale İçin Güçlü Ekipler Görevde

Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 10 uçak, 8 helikopter, 46 arazöz, 12 su ikmal aracı, 9 dozer ve 8 yer ekibi ile itfaiye gönderildi. Ekipler, rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlerle başarılı bir şekilde mücadele etti ve yangının yerleşim alanlarına yaklaşmasını engelledi.

Evler Tahliye Edildi, İadeye Başlandı

Yangın nedeniyle Yedi Önder Sitesi'nde bulunan 32 ev tedbir amaçlı olarak tahliye edildi. Daha sonra, yangın kontrol altına alınmasının ardından, bu alandaki sakinler evlerine geri dönebildi.

Foça Kaymakamı'ndan Açıklama

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yangının enerjisi azalmış, kontrol altına alınmıştır. Ekiplerimizin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum kalmadı. İlk belirlemelere göre 340 hektarlık alanın yandığı tespit edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Destek

Yangın söndürme çalışmalarına destek olmak amacıyla Milli Savunma Bakanlığı, iki helikopter gönderdi. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.