DOLAR
34,21 0,08%
EURO
37,87 -0,06%
ALTIN
2.922,29 0,09%
BITCOIN
2.100.926,35 -0,78%

İzmir Depreminde Yargılanan Eski Belediye Görevlileri: Dava Devam Ediyor

İzmir depreminde yıkılan binaya ilişkin eski belediye görevlilerinin yargılanmasına devam ediliyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 14:42
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 14:42

İzmir Depreminde Yargılanan Eski Belediye Görevlileri: Dava Devam Ediyor

İzmir Depreminde Yargılanan Eski Belediye Görevlileri

İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı'nın B Blok'u, 11 can kaybına yol açtı. Bu olayla ilgili olarak, haklarında 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla dava açılan eski Bornova Belediyesi çalışanları yargılanıyor.

Mahkeme Süreci

İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen son duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar katılırken, bazı sanıkların duruşmaya katılmadığı gözlemlendi. Suçlamaları reddeden sanıkların yanı sıra, hayatını kaybedenlerin aileleri ve avukatları da salonda bulunuyordu.

Fatma Bal, olayın etkisinin halen devam ettiğini söyleyerek, "Acımız hala aynı, her gün mezarlıkta yaşıyoruz. Suçlu olanların en ağır şekilde yargılanmasını talep ediyoruz," ifadelerini kullandı.

Mehmet Naci Ülger, babasının deprem sırasında markette olduğunu belirterek, "Görevde ihmal var. Bu konunun ağır cezada yargılanması gerekiyor. Tadilat onayı veren kişiler de tespit edilip yargılanmalı," dedi.

Davanın Arka Planı

30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana gelen depremde, Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok'ta 11 kişi hayatını kaybetmiş, 11 kişi de yaralanmıştı. Davanın içeriğinde kamu görevlilerinin ihmal ve hatalarının yanı sıra, proje denetiminde görevli sanıkların da bulunduğu belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Yılmaz Erbek Apartmanı için verilen ruhsat ve izin belgelerinde imzası bulunan eski belediye görevlilerinin de 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla yargılandıkları ifade edildi.

Hâkimin, görevsizlik talepleri gerekçesiyle Yargıtay kararını bekleyeceği bildirildi.