DOLAR
34,15 -0,06%
EURO
38,16 0,3%
ALTIN
2.905,58 0,94%
BITCOIN
2.247.711,53 -1,69%

Japonya, 2 Milyar Dolar Değerinde Savunma Uydu Ağı Kuracak

Japonya, gemi ve askeri takibi için 2 milyar dolarlık uydu ağı projesini başlatma kararı aldı.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 13:16
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 13:16

Japonya, 2 Milyar Dolar Değerinde Savunma Uydu Ağı Kuracak

Japonya'nın Savunma Uydu Ağı Projesi

Japonya, askeri ve gemi faaliyetlerini izlemek amacıyla 2 milyar dolar değerinde bir savunma uydu ağı kurmayı hedefliyor. Bu girişim, Wall Street Journal tarafından yapılan habere göre, Japonya'nın hava sahasının 26 Ağustos'ta bir Çin askeri uçağı tarafından ihlal edilmesinin ardından hız kazandı.

Projenin Amaçları ve Bütçesi

Japonya Savunma Bakanlığı, uydu ağı projesine yatırım yapılması ve yönetilmesi için uygun şirketlerin görevlendirileceğini açıkladı. Projeye ayrılan toplam bütçe 2 milyar dolar ve uyduların 2028 yılı itibarıyla faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Uydu Fırlatma ve Kullanım Alanları

Uyduların alçak irtifa yörüngesine fırlatılacağı belirtildi. Bu sistem ile hedef takibinde uyumlu bir şekilde çalışılmasının beklenmesi, Japonya'nın askeri gücünü artırmayı amaçladığını gösteriyor.

Görüşler ve Endişeler

Japonya Hava Kuvvetlerinden emekli general Haruhiko Kataoka, bu uyduların Japonya'ya, sürekli olarak ABD'den yardım istemek yerine bağımsız bir hedefleme yeteneği sunacağını ifade etti. Kataoka, "Bilgi paylaşımının zamanında gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda endişelerimiz olacak," şeklinde konuştu.

Çin Askeri Uçağı ve İhlal İddiaları

Tokyo yönetimi, 26 Ağustos'taki olayın ardından, Çin askeri uçağının hava sahasını ihlal ettiğini duyurdu. Japon savaş uçakları, uçağa müdahale etmek üzere harekete geçti, ancak Çin uçağı o sırada hava sahasını terk etti. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien, "Çin askeri uçağı herhangi bir ülkenin hava sahasına girme niyeti taşımamaktadır," açıklamasında bulundu.