DOLAR
34,24 0%
EURO
37,45 0%
ALTIN
2.928,22 0%
BITCOIN
2.147.649,9 0,54%

Japonya'dan Orta Doğu'ya Ateşkes Çağrısı

Japonya, Orta Doğu'daki çatışmalar için 'azami itidal' ve 'derhal ateşkes' talep etti.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 10:19
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 10:19

Japonya'dan Orta Doğu'ya Ateşkes Çağrısı

Japonya, Orta Doğu'daki Çatışmalara Dikkat Çekti

Japonya, Orta Doğu bölgesindeki artan çatışmaları önlemek amacıyla "azami itidal" ve "derhal ateşkes" çağrısında bulundu. Ülkenin Kabine Başsekreteri Hayaşi Yoşimasa, konuya dair yaptığı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Endişelerin Dile Getirilmesi

Hayaşi, "Japonya, İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik kara operasyonlarıyla ilgili ciddi endişelerini ifade ediyor" dedi. Sivil kayıpların önlenmesi için tüm tarafların gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı.

Diplomatik Çözüm Çağrısı

Tarafların diplomatik yollarla çözüm arayışına girmesi gerektiğini belirten Hayaşi, "Lübnan'da yaklaşık 50 Japon vatandaşı bulunuyor ve onlarla sürekli irtibat halindeyiz" ifadelerini kullandı. Hükümet, vatandaşların tahliyesi için gerekli adımları atacaklarını açıkladı.

İsrail'in Operasyonları ve Sonuçları

Öte yandan, İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah hedeflerine yönelik sınırlı kara saldırılarına başladıklarını duyurdu. 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Hizbullah ile devam eden çatışmalarda, 23 Eylül'den itibaren yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirilmiş durumda.

Civiller Üzerindeki Etkiler

Lübnan makamları, İsrail saldırılarında 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1273 sivilin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Bu saldırılar sonucunda ülke içindeki yerinden edilmiş kişi sayısı da yüz binleri buldu. Halkın, güney bölgelerden başkent Beyrut ve kuzeye göç ettiği, ayrıca Suriye'ye de büyük bir göç dalgası olduğu kaydediliyor.