DOLAR
34,26 -0,36%
EURO
37,81 0,29%
ALTIN
2.925,31 -0,41%
BITCOIN
2.105.741,8 -1,21%

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Yeni Adımlar Atılıyor

Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni projeleri ve saha çalışmalarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 12:59
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 12:59

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Yeni Adımlar Atılıyor

Bakan Göktaş’tan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çağrısı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Göktaş, "Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması-2024" projesini TÜBİTAK, TÜİK ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle yürüteceklerini belirtti.

Önemli Toplantı Gerçekleşti

Bakan Göktaş, Danıştay Eğitim Tesisi’nde gerçekleştirilen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Veri ve İstatistik Komitesi Toplantısı'nın üçüncüsünde, "Bu toplantıların, kadına yönelik şiddetle mücadele politikalarına rehberlik edecek güvenilir bir veri sistemi inşa etmede önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Şiddetle Mücadelede Sıfır Tolerans

Göktaş, kadına yönelik şiddet konusunun, fiziksel, psikolojik ve ekonomik boyutlarıyla büyük bir sorun olduğunu vurguladı. "Şiddete sıfır tolerans" ilkesinin benimsendiğini dile getiren Göktaş, Türkiye'de 612 Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ile kadın sığınma evleriyle şiddet mağdurlarına destek sağlandığını ifade etti.

Kök Nedenler Üzerine Çalışmalar

Şiddetin kök nedenlerine inebilmek için çalışmaların önemine değinen Göktaş, bağımlılık gibi unsurların bu sorun üzerindeki etkilerinin olduğunu belirtti. "Bağımlılıkla ilgili konuları gündeme getirmek istiyoruz," dedi.

Yeni Projeler Yolda

Toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadele edebilmek için yeni projelerden bahsedildi. Göktaş, "Şiddet Uygulayanlara Yönelik Psikososyal Müdahale Modeli" ve "İhtisaslaşmış Kadın Konukevlerinin Kapasitesinin Geliştirilmesi" projelerinin çağrısının yapıldığını söyledi.

Saha Çalışmaları Başlıyor

Gelecek ay TÜİK ile sahada çalışmalara başlanacağı duyurulurken, Göktaş, "Kadına Yönelik Şiddet Araştırması-2024 projemiz için önemli adımlar atıyoruz." şeklinde konuştu. Ayrıca, medyanın rolünün önemine dikkat çekerek, medya temsilinin güçlendirilmesi için bir toplantının yapılacağını belirtti.

Göktaş, "Kadına yönelik şiddeti önlemedeki çabalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz." diyerek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. Bakan Göktaş'ın açıklamalarının ardından, toplantı basına kapalı olarak devam etti.