DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.127.331,49 0,48%

Kamala Harris, Müslüman Toplumun Temsilcileri ile Görüştü

Harris, Gazze ve Lübnan'daki krizler üzerine Amerikalı Müslüman temsilcilerle bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 13:57
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 13:57

Kamala Harris, Müslüman Toplumun Temsilcileri ile Görüştü

Harris'in Amerikalı Müslüman Temsilcilerle Görüşmesi

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde, Gazze'deki insani kriz ve Lübnan'a yönelik saldırılarla ilgili olarak Amerikalı Müslüman ve Arap temsilcilerle bir araya geldi.

Görüşmenin Detayları

Washington Post'un haberine göre, Harris, sivil toplum kuruluşu Emgage üyeleri ve "Lübnan İçin Amerikan Görev Gücü" yetkilileri ile Michigan eyaletinde buluştu. Bu buluşmada, özellikle Gazze'deki soykırımlar nedeniyle aile üyelerini kaybeden Hala Hijazi gibi Demokrat Parti destekçileri ile fikir alışverişinde bulunuldu.

Emgage'in sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, Harris’e, başkanlık görevine gelmesi durumunda Gazze ve Lübnan'daki savaşları sona erdirmek adına adımlar atması gerektiği vurgulandı.

Eleştiriler ve Talep edilen Değişiklikler

Alawieh, görüşmeye davet edilmediğini belirterek,"Harris'in uluslararası insani hukuka saygı duymalı ve İsrail ordusunun savaş suçları için silah göndermeye son vermelidir" dedi. Ayrıca, Amerika'nın, Filistin ve Lübnanlı ailelerle olumsuz etkiler üzerine daha fazla diyalog kurması gerektiği konusunda ısrar etti.

Demokrat Parti Kongresi ve Tepkiler

Chicago'daki Demokrat Parti Kongresi'nde, Filistinli bir temsilcinin konuşmasına izin verilmemesi üzerine tepkiler yükselmişti. Neredeyse 30 Demokrat delegenin Filistinli bir konuşmacı talebine karşılık verilmeden eylem düzenlemesi dikkat çekti.

Michigan eyaletinde yaşayan yaklaşık 242 bin Müslüman, toplumsal ve siyasi haklar konusunda aktif rol almakta ve bu tür etkinliklerde yer almaktadır.