DOLAR
34,15 -0,15%
EURO
38,05 0,21%
ALTIN
2.886,18 -0,41%
BITCOIN
2.163.879,84 -0,33%

Kastamonu'da Tarihi Okul Yeniden Hayata Döndü

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, hayırsever bir iş insanı tarafından onarılan eski okul, köy konağı ve misafirhane olarak hizmete açıldı.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 14:14
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 14:31

Kastamonu'da Tarihi Okul Yeniden Hayata Döndü

Kastamonu'nun İnebolu İlçesinde Önemli Bir Yenilik

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, hayırsever iş insanı Osman Arslan tarafından onarılan atıl durumdaki eski okul binası, artık köy konağı ve misafirhane olarak hizmet veriyor.

Atıl Kalan Eğitim Yapısı Yeniden Kullanıma Sunuldu

1962 yılında Deliktaş köyünde inşa edilen ilkokul, öğrenci sayısının azalması sebebiyle 2002 yılında kapatılmıştı. O tarihten bu yana atıl kalan bina, Osman Arslan'ın girişimleriyle tekrar hayata döndü.

Onarım Süreci ve Açılış Töreni

Köy derneğinin destekleriyle dört yıl süren onarım çalışmaları sonucunda, bina köy konağı ve misafirhane olarak halkın kullanımına sunuldu. Açılış töreninde konuşan Kaymakam Necdet Uçar, "Eski okulu tekrar ayağa kaldıran hayırsever Arslan ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum," dedi.

Anıların Önemi ve Gelecek Nesiller

Uçar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapatılan okulları köy konağı, misafirhane ve müze gibi çalışmalar için tahsis ettiğini aktararak, bu tarz yapıların yeniden canlandırılmasını desteklemekte olduğunu vurguladı. "Anılar var, o anılarla yaşıyoruz ve gelecekteki nesiller bu anılarla geleceğe yürüyor," şeklinde ifade etti.

Osman Arslan'dan Önemli Açıklamalar

Osman Arslan ise, bu binanın kendisi gibi buradan mezun olanlar için büyük bir anlam taşıdığını belirterek, "Okulumuz bizleri yetiştirdi. Mühendisler ve başarılı bireyler buradan çıktı. Biz de arkadaşlarımızla birlikte bu yapıyı yeniden canlandırmaya karar verdik," dedi.

Geçmişin İzleri ve Geleceğe Yöneliş

Deliktaş Köyü Derneği Başkanı Salih Şahin, okulun ilk inşaatında olduğu gibi yine hayvanlarla yük taşıyarak çalışma gerçekleştirdiklerini anlattı. "Bu okulda 1962 ile 2002 yılları arasında 34 öğretmen görev yaptı ve 465 öğrenci mezun oldu. Kapatıldıktan sonra bakımsız kalan bina yıkılma sürecine girdi. Osman Bey'in desteğiyle bu okulu yeniden hayata kazandırma yoluna girdik," dedi.

Ayrıca, geçmişte okulda görev yapmış öğretmenlerin anılarını paylaşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi. Törene Abana Belediye Başkanı Seda Oyar, İnebolu Emniyet Müdürü Cihan Gündüz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Recep Özbek, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Kömürcü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde hayırsever iş insanı tarafından onarılan atıl haldeki eski okul...

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde hayırsever iş insanı tarafından onarılan atıl haldeki eski okul binası, köy konağı ve misafirhane olarak hizmet verecek.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde hayırsever iş insanı tarafından onarılan atıl haldeki eski okul...

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde hayırsever iş insanı tarafından onarılan atıl haldeki eski okul binası, köy konağı ve misafirhane olarak hizmet verecek.