DOLAR
34,22 0,04%
EURO
37,92 -0,14%
ALTIN
2.927,52 -0,09%
BITCOIN
2.081.318,13 0,2%

Kayseri'de Evlatlık İlişkisi ve Cinayet Davası

Evlatlık verilen kadının, öz babasını öldürdüğü iddiasıyla yargılanma süreci devam ediyor.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 18:10
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 18:10

Kayseri'de Evlatlık İlişkisi ve Cinayet Davası

Kayseri'de Tüyler Ürperten Bir Cinayet Davası

Kayseri'de, ailesi tarafından teyzesine evlatlık verilen bir kadının öz babasını bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanma süreci devam ediyor. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanık A.E., maktul M.Ö.'nün yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Sanığın Savunması ve Duruşmanın Seyri

Sanık A.E., savunmasında maktul ile aralarında herhangi bir husumet olmadığını vurguladı. Maktulü öldürmek için bir gerekçesi bulunmadığını ifade eden sanık, "Öz babam daha önce iki kez şeker komasına girdi, hayatını ben kurtardım. Ona neden zarar vermek isteyeyim ki?" dedi. Olayın bir anlık göz kararması sonucu gerçekleştiğini belirten sanık, "Uzun süreli tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Olayın Gelişimi

Talas ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde, A.E., evlatlık verilerek teyze olarak öğrenilen T.E. ile birlikte 2 Şubat 2023'te, karşı dairede oturan öz anne ve babasının evine gitmişti. Mutfaktan aldığı bıçakla babası M.Ö.'yü öldürmesi olayı, yüzlerce kişinin dikkatini çekti.

Mahkemenin Kararı

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar verirken, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi. Bu dava, hem toplumda hem de hukuk çevrelerinde oldukça tartışma yaratmaya devam ediyor.