DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.123.908,04 -0,5%

Kayseri'de İlk Öğretmenler Odası Buluşması Gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de öğretmenlerle bir araya geldi ve eğitimdeki güncel konuları ele aldı.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 15:35
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 15:35

Kayseri'de İlk Öğretmenler Odası Buluşması Gerçekleştirildi

Yeni Eğitim Yılına Merhaba

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk "Öğretmenler Odası Buluşmaları" programını Kayseri’de gerçekleştirdi.

Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Kayseri'de yapılan programda, bakan Tekin, farklı illerden gelen öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim süreçlerini değerlendirip, güncel konular üzerinde istişarede bulundu.

Bakanlığın Güncel Hedefleri

Bakan Tekin, bu eğitim öğretim yılında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi konularını gündeme aldıklarını belirtti.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin hayata geçirilmesi için ders kitapları hazırlanıyor ve öğretmenler formatörler tarafından eğitiliyor. Ayrıca, mesleki eğitimin yaygınlaşması amacıyla 'Herkesin bir mesleği olmalı' felsefesiyle hareket ediyoruz," dedi Tekin.

Ailelerin Rolü Önemli

Bakan Tekin, ailelerin çocuklar üzerindeki etkisinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu yıl velilere yönelik bir platform oluşturarak, ailelerin okulla daha yakın iş birliği içinde olmasını sağlamayı hedefliyoruz," ifadelerini kullandı.

Geçen Yıldan Devam Eden Uygulamalar

Tekin, sınıflara cep telefonlarının alınmaması ve sınıf annesi uygulamasının kaldırılması gibi geçmiş dönem uygulamalarının bu yıl da süreceğini belirtti.”

Öğretmenlerden Teşekkür

Buluşmada söz alan öğretmenler ise, bu tür uygulamaların öğretim süreçlerine katkı sağladığını ifade ederek, teşekkürlerini iletti.

İnşaat Alanına Yapılan Ziyaret

Program öncesinde Bakan Tekin, Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi inşaat alanında da incelemelerde bulundu.