DOLAR
34,2 0%
EURO
37,82 0,23%
ALTIN
2.913,13 0,46%
BITCOIN
2.111.780,78 -1,49%

Kazakistan, Orta Doğu'daki Gerilimleri Yakından İzliyor

Kazakistan, Orta Doğu'daki artan gerilimden endişe duyuyor ve tarafları itidalli davranmaya çağırıyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 18:04
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 18:06

Kazakistan, Orta Doğu'daki Gerilimleri Yakından İzliyor

Kazakistan'dan Orta Doğu'ya Uyarı

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı'nın sözcüsü Aybek Smadiyarov, Orta Doğu'daki artan gerginlik konusunda derin bir endişe duyduklarını açıkladı.

Taraflara İtidal Çağrısı

Smadiyarov, ilgili tüm taraflara itidalli olmaları ve sivil kayıpları önlemeleri yönünde çağrıda bulunarak, "Bölgede daha da kötüleşebilecek durumların önüne geçmek için güç kullanmaktan kaçınmalılar," dedi.

Çözüm İçin Diplomatik Yollar

Basın toplantısında, anlaşmazlıkların Birleşmiş Milletler ilkeleri ve uluslararası hukuk çerçevesinde yalnızca siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi için acil tedbirler alınmasının gerekli olduğunu vurgulayan Smadiyarov, "Kazakistan, uluslararası toplumun bölgesel güvenliği sağlama çabalarına destek vermeye devam ediyor," şeklinde konuştu.

Kazakistan Vatandaşlarının Güvenliği

Smadiyarov, İsrail, İran ve Lübnan'daki Kazak vatandaşlarının güvenliği için bu ülkelerdeki büyükelçiliklerin yoğun bir şekilde çalıştığını bildirdi. Ayrıca, bu ülkelerdeki vatandaşlara gereken yardımların sağlanması için özel bir karargah oluşturulduğunu ve gerektiğinde tahliye uçuşlarının yapılabileceğini kaydetti.

Referandumda Sandık Yok

Son olarak, Orta Doğu'daki askeri ve siyasi durumun kötüleşmesi nedeniyle 6 Ekim'de yapılacak nükleer enerji santrali referandumunda, bu ülkelerdeki temsilciliklerde sandık kurulmayacağını belirtti.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Kazakistan'ın Orta Doğu'daki duruma...

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Kazakistan'ın Orta Doğu'daki duruma ilişkin tutumu konusunda basın mensuplarına bilgi verdi.