DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.128.109,64 0,44%

KIZILELMA'nın Seri Üretimine Başlandı

KIZILELMA'nın seri üretimi başladı, Selçuk Bayraktar teknolojin geleceği için yeni projelere dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 17:23
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 17:23

KIZILELMA'nın Seri Üretimine Başlandı

KIZILELMA'nın Seri Üretimi Başladı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, KIZILELMA'nın üretimine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, insansız savaş uçaklarına geçişin simgesi olarak nitelendirdiği KIZILELMA'nın, havacılıkta bir devrimin öncüsü olduğunu belirtti.

TEKNOFEST'te Yenilikçi Projeler

Bayraktar, TEKNOFEST Adana'da gerçekleşen Anadolu Ajansı Teknoloji Masası toplantısında, gençlerin teknoloji alanına olan ilgilerini artırmak amacıyla yapılan yarışmalara değindi. Bu yarışmalardan biri olan 'İnsanlık Yararına Teknoloji' yarışmasında, kendi kızının da yer aldığını belirtti. Bayraktar, bu projelerin geleceğin teknolojilerini şekillendirdiğine dikkat çekti.

KIZILELMA'nın Geleceği

KIZILELMA'nın üretim prototipinin uçurulduğunu ve seri üretime geçildiğini paylaşan Bayraktar, önümüzdeki yıl 10'dan fazla üretim hedeflediklerini vurguladı. Baykar'ın öz kaynaklarıyla geliştirdiği bu platformun, yüksek bir yatırım gerektirdiğini ifade eden Bayraktar, ihracatla elde ettikleri gelirle bu yatırımları gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Teknolojideki Yenilikler

Bayraktar, insansız hava aracı teknolojisinin sürekli geliştiğini ve eski sistemlerden farklı olarak yenilikçi bir anlayışla ilerlediğini belirtti. Ayrıca, Bayraktar TB3 ile deniz versiyonlarının da üretime başlanacağının müjdesini verdi.

Gelecek vurgusuyla Bayraktar, gençlerin katkılarıyla oluşan ortamın, karanlık günlere rağmen umut verici olduğunu ifade etti. KIZILELMA'nın teknolojik potansiyelinin, Türkiye'nin havacılık alanındaki gücünü artıracağı öngörülüyor.