DOLAR
34,2 0,01%
EURO
37,83 0,2%
ALTIN
2.915,71 0,38%
BITCOIN
2.127.991,83 -2,29%

KKTC Başbakanı Üstel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile Görüştü

KKTC Başbakanı Üstel, Türk ana vatanına ve uluslararası ilişkilere vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 17:01
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 17:01

KKTC Başbakanı Üstel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile Görüştü

KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve Cevdet Yılmaz Görüşmesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bir araya geldi. Görüşme öncesinde düzenlenen basın toplantısında, Üstel önemli açıklamalarda bulundu.

Barış ve Güven Vurgusu

Üstel, Orta Doğu'daki güncel olaylar hakkında düşüncelerini şu şekilde ifade etti: "Filistin’den bir tek farkımız vardı. Bizim ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti'ydi. 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı'ndan sonra, ülkede barışın sağlanmasıyla hem KKTC'de yaşayan Türkler huzura kavuştu hem de Güney Kıbrıs'a barış getirildi."

Uluslararası İlişkiler

Ankara'da olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Üstel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurullarındaki çağrılarına atıfta bulundu. "Azerbaycan ile KKTC ve benim ilk kez üçüncü bir ülkede devlet protokolü ile karşılandık" dedi.

Ekonomi ve Projeler

Üstel, KKTC'nin toplumunu ve ekonomisini güçlendirme çabaları ile ilgili olarak, "Gerek altyapı projeleri gerek büyük yatırımlar için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" şeklinde konuştu. Türkiye ile imzalanan İktisadi, Mali İşbirliği Protokolü'nün önemine de değindi.

Dünya'daki Olaylar ve Türkiye'nin Desteği

Üstel, dünya genelindeki insanlık dramına dikkat çekti ve "Sadece Türkiye, bu konuda yardım elini uzatıyor" ifadesini kullandı. 1974 öncesinde Kıbrıs halkının da benzer zorluklar yaşadığını hatırlattı.

Geçmiş ve Gelecek Projeleri

KKTC’nin ekonomik sorunları aşmak için sürdürdüğü girişimleri de değerlendiren Üstel, "Yarım kalan projelere öncelik veriyoruz" dedi. Öne çıkan projeler arasında Ercan Havalimanı ve otoyol çalışmaları gibi büyük projeler yer alıyor.

Ulusal Birlik Partisi Kurultayı

Son olarak, Ulusal Birlik Partisi’nin 23. Kurultayı'nda, %66'lık bir destekle yeniden genel başkan olarak seçildiğinin bilgilerini veren Üstel, koalisyon ortaklarıyla iş birliği içerisinde yollarına devam edeceklerini belirtti.