DOLAR
34,27 0,07%
EURO
37,32 -0,26%
ALTIN
2.915,26 0,44%
BITCOIN
2.147.981,69 0%

Kosova'da Sırbistan'a Ait 5 Belediye Binası Kapatıldı

Kosova, Sırbistan'a ait 5 belediye binasını kapatarak yasadışı yerel yönetimlere son verdi.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 23:08
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 23:08

Kosova'da Sırbistan'a Ait 5 Belediye Binası Kapatıldı

Kosova'da Sırbistan'a Ait Belediyeler Kapatıldı

Kosova'nın kuzeyinde yer alan Sırbistan'a ait 5 belediye binası, Kosova yönetimi tarafından gerçekleştirilen bir operasyon ile kapatıldı.

Operasyonun Detayları

Kosova Yerel Yönetimler Bakanı Elbert Krasniqi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kapatılan belediye binalarının paralel yasadışı yönetim organları olarak nitelendirildiğini belirtti. Bakan, "Kosova Cumhuriyeti kurumları arasında sağlanan etkili koordinasyondan sonra, Sırbistan'ın direktifleri altında çalışan ve Kosova'nın Anayasası ile yasalarını ihlal eden bu yapıların faaliyetleri sonlandırıldı," dedi.

Kapatılan Belediyeler

Kapatılan belediye binalarının isimleri ise şöyle: Mitroviça paralel belediyesi, Zveçan paralel belediyesi, Zubin Potok paralel belediyesi ve Leposaviç paralel belediyesi.

Hizmet Hedefleri

Krasniqi, Kosova'nın tüm vatandaşlarına eşit hizmet sunma kararlılığına vurgu yaparak, "Tüm talepler ve ihtiyaçlar için doğru adres yine Kosova’nın resmi kurumlarıdır. Daha iyi hizmet sunmak amacıyla çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlarımız nereden hizmet alacaklarını biliyorlar ve yasadışı paralel yapıların, Kosova'nın yasal çerçevesi dışında bir varlık göstermelerinin imkanı yoktur," açıklamalarında bulundu.

Polemiğin Arka Planı

Kosova polisi, gerçekleştirilen operasyonda yasa dışı faaliyetlere dair belgeler, teknolojik ekipmanlar gibi delillere el konulduğunu ve operasyonun sorunsuz bir şekilde tamamlandığını bildirdi. Kosova yönetimi, daha önce bölgede Sırbistan'a ait postane ve "Posta Tasarruf Bankası" şubelerini de kepenk kapattırmıştı.

Ancak, bu müdahale Kosovalı Sırplar ve Sırbistan'ın devlet kuruluşları tarafından sert bir şekilde kınandı.