DOLAR
34,06 0,01%
EURO
37,94 -0,32%
ALTIN
2.811,33 -0,35%
BITCOIN
2.114.400,4 -3%

Kosova ve Türkiye'nin Güçlü İşbirliği

Kosova Dışişleri Bakanı Gervalla-Schwarz, Türkiye ve NATO'nun bölgedeki barışta önemli rol oynadığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 13:20
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 13:20

Kosova ve Türkiye'nin Güçlü İşbirliği

Kosova-Türkiye İlişkileri ve Bölgesel Güvenlik

Kosova Dışişleri Bakanı Donika Gervalla-Schwarz, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile düzenledikleri ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Gervalla-Schwarz, Sırbistan’ın bölgedeki istikrar için bir tehdit oluşturduğunu belirtirken, "Bölgemizde barış ve istikrarın sağlanmasında Türkiye ve NATO'nun rolü önemlidir" dedi.

Türkiye ile Stratejik İşbirliği

Gervalla-Schwarz, Kosova’nın NATO ile olan güçlü ortaklığının bölgedeki barışın korun masında kritik bir rol oynadığını vurguladı. Ayrıca, "Kosova ve Türkiye arasındaki ilişkiler uzun süreli dostluğa ve işbirliğine dayanmaktadır" şeklinde konuştu.

Ekonomik İşbirliği ve Gelişmeler

Kosova ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin, Kosova'nın ekonomik kalkınmasında hayati bir öneme sahip olduğunu, Türk yatırımlarının ülkenin altyapısını önemli ölçüde iyileştirdiğini ifade eden Bakan, "Ekonomik ilişkilerimiz güçlü ve yapıcıdır, derinleşmesi için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Uluslararası Destek ve İşbirliği

Gervalla-Schwarz, Türkiye'nin Kosova'nın uluslararası alandaki konumunu güçlendirme çabalarına teşekkür ederek, "Türkiye'nin desteği çok önemli ve uluslararası arenadaki sarsılmaz desteklerini çok takdir ediyoruz" diyerek sözlerini sürdürdü. Ayrıca, Kosova'nın Avrupa Konseyi üyeliğine yönelik Türk heyetinin verdiği desteği özel olarak vurguladı.