DOLAR
34,06 -0,21%
EURO
38,03 -0,1%
ALTIN
2.832,1 -0,19%
BITCOIN
2.138.217,74 0,48%

Kremlin: ABD ve Avrupa, Ukrayna Krizinin Çözümüne Siyasi Yaklaşım Sergilemedi

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD ve Avrupa'nın Ukrayna krizine siyasi çözüm bulma isteği olmadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 05.09.2024 15:57
Güncelleme Tarihi: 05.09.2024 15:57

Kremlin: ABD ve Avrupa, Ukrayna Krizinin Çözümüne Siyasi Yaklaşım Sergilemedi

Kremlin'den Açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaptığı açıklamalarda, ABD ve Avrupa ülkelerinin Ukrayna krizinin çözümüne yönelik siyasi bir yaklaşım sergilemediğini ifade etti. Peskov, durumu değerlendirirken, "Bu nedenle Ukrayna'daki özel askeri operasyonumuz belirlenmiş hedeflere ulaşana kadar devam etmelidir" dedi.

Ukrayna Krizine Poltika

Peskov, Rusya'nın, krizin başından beri siyasi ve diplomatik yollarla çözüm sağlama gayreti içerisinde olduğunu belirtti. Ancak bunun şu an için mümkün görünmediğini vurguladı:

“Önemli olan hedeflerimize ulaşmak. Bunu nasıl gerçekleştireceğimiz ise ikinci planda kalıyor. Elbette, barışçıl yollar daha iyi olur ama ne Washington ne de Avrupa, siyasi yöntemlere yanaşmıyor.”

İlhak Edilen Bölgeler

Rusya'nın ilhak ettiği Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgeleri hakkında Peskov, bu bölgelerin "Rus topraklarının ayrılmaz parçaları" olduğunu belirtti.

Zelenskiy'nin Meşruiyeti

Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile ilgili değerlendirmesinde, “Zelenskiy, yasalara göre meşru bir başkan değil. İktidarın meşruiyeti, 2014 yılında yapılan darbeyle sona erdi.” şeklinde konuştu.

Hindistan'ın Rolü

Ayrıca, Hindistan'ın hem Rusya hem de Ukrayna ile temaslarını sürdürdüğünü ve krizin çözümüne yardımcı olabileceğini ifade eden Peskov, Rusya'nın yeniden seferberlik ilan etme planlarının mevcut olmadığını söyledi.